Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viggo Kristiansen vil ikke prøveløslates om han ikke blir frikjent

Barnedrapsdømte Viggo Kristiansen (35) i Baneheia-sakne.

VIL IKKE UT AV FENGSEL: Baneheia-dømte Viggo Kristiansen sier han ikke vil prøveløslates med mindre han blir frikjent for drapene han er dømt for. Han hevder seg uskyldig, men ble dømt til 21 års forvaring etter drapene. Foto: Dagbladet
VIL IKKE UT AV FENGSEL: Baneheia-dømte Viggo Kristiansen sier han ikke vil prøveløslates med mindre han blir frikjent for drapene han er dømt for. Han hevder seg uskyldig, men ble dømt til 21 års forvaring etter drapene. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til P4 sier Kristiansen at han ikke vil ut av fengsel før han er renvasket for den alvorlige dommen mot ham for 14 år siden. Kristiansen er dømt i alle rettsinstanser og har fått avslag fire ganger på å få saken gjenopptatt. Snart har han sonet så mye av straffen at han kan søke om prøveløslatelse.

- Jeg føler det er en simpel vei å gå hvis jeg begjærer meg prøveløslatt, da godtar jeg dommen. Jeg sitter her i 20 år, jeg sitter her i 30 år. Sannheten skal fram, sier Viggo Kristiansen.

35-åringen som har sittet fengslet siden 2000 har begynt å få alenepermisjoner utenfor fengselet, men under forutsetning av at han ikke oppholder seg i nærheten av de pårørende etter drapene i Baneheia. Kriminalomsorgen vil normalt løslate straffedømte på ulike vilkår når to tredeler av straffen er sonet.

- Sjelden Kristiansen har hevdet sin uskyld siden han for 14 år siden ble dømt til 21 års forvaring med en minstetid på ti år. Sammen med Jan Helge Andersen ble Kristiansen funnet skyldig i voldtekt og drap på Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand.

- Det er veldig sjelden at man motarbeider sin egen prøveløslatelse i påvente av full frifinnelse. Veldig mange vil legge saken bak seg, men det vil åpenbart ikke Kristiansen, sier psykologspesialist Pål Grøndal.

Han har vært sakkyndig i en rekke drapssaker og ekspert på blant annet risikovurderinger og rettspsykiatri knyttet til straffedømte.

Andersen vil vente Kristiansens tidligere venn og medtiltalte Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på Sørstrønen og medvirkning til voldtekt og drap på Paulsen.

I motsetning til Kristiansen har han erkjent det han er dømt for på alle områder. Han kunne søkt om prøveløslatelse allerede i fjor, men har uttalt at han vil vente.

- Det kommer når det kommer, men det er ikke riktig ennå. Når jeg er klar og føler at det er der jeg trenger å være, så leverer jeg inn en søknad om løslatelse, uttalte Andersen til Fædrelandsvennen tidligere i høst.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling