Viggo Kristiansen vil ikke prøveløslates om han ikke blir frikjent

Barnedrapsdømte Viggo Kristiansen (35) i Baneheia-sakne.

VIL IKKE UT AV FENGSEL: Baneheia-dømte Viggo Kristiansen sier han ikke vil prøveløslates med mindre han blir frikjent for drapene han er dømt for. Han hevder seg uskyldig, men ble dømt til 21 års forvaring etter drapene. Foto: Dagbladet
VIL IKKE UT AV FENGSEL: Baneheia-dømte Viggo Kristiansen sier han ikke vil prøveløslates med mindre han blir frikjent for drapene han er dømt for. Han hevder seg uskyldig, men ble dømt til 21 års forvaring etter drapene. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Til P4 sier Kristiansen at han ikke vil ut av fengsel før han er renvasket for den alvorlige dommen mot ham for 14 år siden. Kristiansen er dømt i alle rettsinstanser og har fått avslag fire ganger på å få saken gjenopptatt. Snart har han sonet så mye av straffen at han kan søke om prøveløslatelse.

- Jeg føler det er en simpel vei å gå hvis jeg begjærer meg prøveløslatt, da godtar jeg dommen. Jeg sitter her i 20 år, jeg sitter her i 30 år. Sannheten skal fram, sier Viggo Kristiansen.

35-åringen som har sittet fengslet siden 2000 har begynt å få alenepermisjoner utenfor fengselet, men under forutsetning av at han ikke oppholder seg i nærheten av de pårørende etter drapene i Baneheia. Kriminalomsorgen vil normalt løslate straffedømte på ulike vilkår når to tredeler av straffen er sonet.

- Sjelden Kristiansen har hevdet sin uskyld siden han for 14 år siden ble dømt til 21 års forvaring med en minstetid på ti år. Sammen med Jan Helge Andersen ble Kristiansen funnet skyldig i voldtekt og drap på Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer