Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viggo Kristiansen vil på journalistkonferanse

Har søkt permisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnedrapsdømte Viggo Kristiansen (29) har søkt om fengselspermisjon for å delta på en journalistkonferanse i Kristiansand.

Konferansen arrangeres helgen 5. til 7. september for journalister i fylkene Rogaland og Agder.

Et av hovedtemaene på konferansen vil være Kristiansens kommende søknad om gjenopptakelse av Baneheia-saken, og hans advokat Sigurd Klomsæt har takket ja til å holde foredrag for journalistene, skriver VG Nett.

Kristiansen skal selv ha ønsket å være til stede på konferansen, og Klomsæt har derfor søkt om permisjon fra Ila fengsel hvor klienten soner dommen for drap og voldtekt.

Ifølge VG Nett skal advokaten i permisjonssøknaden argumentere med at dette vil være første gang at Viggo Kristiansen får anledning til å si noe om seg selv og sin sak.

Thomas Sommerset, som er leder av Agder journalistlag, sier han er forberedt på at det kan komme reaksjoner dersom Viggo Kristiansen deltar på konferansen.

Viggo Kristiansen er dømt til 21 års forvaring med ti års minstetid, for sammen med kameraten Jan Helge Andersen (27) å ha drept og voldtatt Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Kristiansen har hele tiden nektet for at han deltok i drapene.

(NTB)

VIL TREFFE JOURNALISTER: Viggo Kristiansen vil ha permisjon for å dra på journalistkonferanse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!