Viggo Kristiansens rystende livshistorie

KRISTIANSAND: Naboer måtte skjerme barna for den gåtefulle og hensynsløse Viggo Kristiansen (21). Aktor omtaler ham som en plage som stadig vekk sjikanerte omgivelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han har så langt nektet enhver forbindelse med Baneheia-drapene, men i tre dager har eksbestekameraten Jan Helge Andersen (20) i retten utpekt ham som den som ledet an i voldtekt og drap. Kristiansen har sittet taus og innbitt, mens Andersen har beskrevet ham som farlig, skremmende, barnslig og sexfiksert.

I dag må Viggo Kristiansen snakke. Han står overfor et enormt forklaringsproblem. Påtalemakta sitter med en delvis DNA-profil av ham, hentet fra funn på åstedet. Han er observert av to vitner i utkanten av Baneheia kort før jentene forsvant. Selv vil han etter all sannsynlighet hevde at han ikke har noe med drapene å gjøre.

Han har erkjent gjentatte utuktige handlinger mot ei mindreårig jente på Eg og kikking på en nabokvinne. Han må også svare for overgrep mot en mindreårig gutt. Aktor Edward Dahl vil trolig kjøre ham knallhardt når han begynner å forklare seg i dag.

Dette er spørsmål han helt sikkert vil bli stilt:

Hvordan kan hans sæd bli funnet på de drepte jentene hvis han ikke har vært på åstedet?Hvorfor var han i Baneheia sammen med Jan Helge Andersen like før drapene?Hvor var han, og hva gjorde han, da drapene skjedde?Har han hatt en morakniv med blått skaft?Hvorfor sier kameraten Jan Helge at han var den som ledet an i voldtekt og drap?

I retten er forholdet iskaldt mellom de to ekskameratene. De har ikke vekslet blikk de tre dagene saken har pågått. I sin forklaring har Jan Helge Andersen beskrevet Viggo Kristiansen som farlig og skremmende, som barnslig og fleipete og som sexfiksert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer