Viggo nekter straffskyld

Viggo Kristiansen nektet straffskyld for drap da tiltalen ble lest opp. Jan Helge Andersen erkjente seg som ventet delvis skyldig i de grusomme overgrepene mot Stine Sofie (10) og Lena (8). Andersen forklarer seg trolig allerede i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statsadvokat Edward Dahl leste opp tiltalen mot de to. De juridiske begrepene og henvisningene til lovtekster er tørre ord for umenneskelige gjerninger.

Viggo Kristiansen stirret mot dommeren da han stående hørte tiltalen bli opplest. Men da drapet på Lena Sløgedal Paulsen ble beskrevet, måtte han se ned. Resten av tida holdt han blikket stivt festet i pulten. Borte var gliset fra i dag morges da han kom inn i rettssalen.

Andersen holdt hodet bøyd. Han erkjente seg delvis skyldig i tiltalen med nesten uhørlig stemme. Den tidligere bestekompisen Kristiansen var klar og tydelig da han ble spurt om skyld.

- Ikke skyldig.

Kristiansen erkjenner imidlertid straffeskyld for å ha voldtatt og misbrukt to små barn fra Eg, området der han selv har vokst opp.

Ser rett på tiltalte

Foreldrene til de to jentene er blitt flyttet bort fra pressebenken og har i stedet fått plasser bak bistandsadvokatene sine. Herfra har de direkte utsyn til begge de tiltalte. Ved siden av dem sitter en politikvinne og vokter døren. På den andre siden av politikvinnen sitter foreldrene til Jan Helge Andersen. De har valgt å følge åpningen av rettssaken mot sønnen. Det var tydelig sterk kost for dem å få tiltalen opplest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer