Tidligere toppleder i Kripos om Baneheia-saken

- Viggo skulle aldri vært dømt

Knut Holen, tidligere toppleder i Kripos, mener Viggo Kristiansen aldri skulle blitt dømt for drapene i Baneheia.

MANGLER BEVIS: Knut Holen, tidligere toppleder i Kripos, mener Baneheia-dommen er en rettsskandale. - Viggo Kristiansen er dømt uten bevis, sier Knut Holen. Video: Henning Lillegård. Reporter: Gunnar Hultgreen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KONGSVINGER (Dagbladet): Søndag 21. mai 2000 ble Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) funnet voldtatt, stukket flere ganger med kniv og drept i friluftsområdet Baneheia i Kristiansand.

Drapene rystet hele Norge. Etter flere måneder - fra mai til september 2000 - med etterforskning, ble to unge menn fra Kristiansand arrestert og siktet for drapene.

Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble i september 2000 pågrepet og siktet for ugjerningene. Deretter ble de tiltalt og dømt for å ha begått drapene.

Viggo Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid, og Jan Helge Andersen til 19 års fengsel.

Lang erfaring

- Slik jeg kjenner Baneheia-saken, skulle Viggo Kristiansen aldri blitt dømt. Fordi bevisene ikke holder til en domfellelse, sier Knut Holen, tidligere toppleder i Kripos, til Dagbladet.

Holen var den første polititjenestemannen uten juridikum som ble politimester i Norge. Han bygget opp politiets seksjon for organisert kriminalitet, og var den første sjefen for Politiets utlendingsenhet og i mange år toppleder i Kripos. Han har også vært stasjonssjef ved flere politistasjoner, og avdelingssjef ved narkotikaseksjonen i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer