Viggo trues av medfanger

KRISTIANSAND (Dagbladet): Under rettssaken har medfanger sjikanert Viggo Kristiansen (22) i Kristiansand kretsfengsel. - Det er klart Viggo har følt det truende, sier hans forsvarer, Tore H. Pettersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 13.00 i dag faller dommen over Viggo Kristiansen (22) og Jan Helge Andersen (20). De står tiltalt for å ha drept og voldtatt Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen.

Allerede over helga vil politiet gjenoppta etterforskningen i et forsøk på å tette hullene i bevisførselen mot Viggo Kristiansen.

I første omgang gjelder det mobilbeviset som høyst uventet skapte dramatikk om Kristiansens alibi. Telenors tekniske eksperter fastslo at Kristiansens mobiltelefon var i bruk på et annet sted enn åstedet da drapene ble begått. Dette får politiet i oppdrag å etterforske nærmere så snart dommen i byretten har falt.

Ekstra sikkerhet

Kristiansens forsvarer, Tore H. Pettersen, bekrefter at det er tatt i bruk spesielle sikkerhetstiltak for å beskytte Kristiansen.

- På grunn av sikkerhetstiltakene har han ikke vært direkte truet, sier Pettersen.

Forsvareren ønsker ikke å utdype hva tiltakene består i. Han vil heller ikke si hvordan Kristiansen er blitt mobbet og truet i det siste. - Det har spesielt skjedd etter avisskriverier om saken, sier Pettersen. Like etter pågripelsen i september i fjor klaget Kristiansen over at han fikk ødelagt nattesøvnen på grunn av uro.

Slo i døra

Flere ganger slo forbipasserende i døra hans. Kristiansen ble også tilropt fra gateplan av opphissede personer. Under rettssaken i Tinghuset har politiet ikke iverksatt spesielle tiltak utover et par ekstra vakter. - Vi har hatt et enkelt trusselbilde, sier en politikilde til Dagbladet.

<B>KORTERE SONINGSTID: Nye regler kan gi Viggo Kristiansen (under) og Jan Helge Andersen kortere soningstid, dersom de skulle bli dømt for å ha drept og voldtatt Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen.