Viggo trues av medfanger

KRISTIANSAND (Dagbladet): Under rettssaken har medfanger sjikanert Viggo Kristiansen (22) i Kristiansand kretsfengsel. - Det er klart Viggo har følt det truende, sier hans forsvarer, Tore H. Pettersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klokka 13.00 i dag faller dommen over Viggo Kristiansen (22) og Jan Helge Andersen (20). De står tiltalt for å ha drept og voldtatt Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen.

Allerede over helga vil politiet gjenoppta etterforskningen i et forsøk på å tette hullene i bevisførselen mot Viggo Kristiansen.

I første omgang gjelder det mobilbeviset som høyst uventet skapte dramatikk om Kristiansens alibi. Telenors tekniske eksperter fastslo at Kristiansens mobiltelefon var i bruk på et annet sted enn åstedet da drapene ble begått. Dette får politiet i oppdrag å etterforske nærmere så snart dommen i byretten har falt.

Ekstra sikkerhet

Kristiansens forsvarer, Tore H. Pettersen, bekrefter at det er tatt i bruk spesielle sikkerhetstiltak for å beskytte Kristiansen.

- På grunn av sikkerhetstiltakene har han ikke vært direkte truet, sier Pettersen.

Forsvareren ønsker ikke å utdype hva tiltakene består i. Han vil heller ikke si hvordan Kristiansen er blitt mobbet og truet i det siste. - Det har spesielt skjedd etter avisskriverier om saken, sier Pettersen. Like etter pågripelsen i september i fjor klaget Kristiansen over at han fikk ødelagt nattesøvnen på grunn av uro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer