Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viggo truet onkel med kniv

ARENDAL: Med et stort smil tok den drapstiltalte Viggo Kristiansen et godt grep om skulderen til onkelen og forsikret at det går greit i fengselet. For noen år siden truet Viggo onkelen med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var familiær gjensynsglede i Agder lagmannsrett da andre uke av ankesaken etter barnedrapene i Baneheia ble avsluttet fredag.

Viggo Kristiansen (22) strålte opp i et stort smil, spratt opp og jumpet bort til onkelen hvor de utvekslet vennskapelige knuff på skulderen.

- Det går greit med meg i fengselet, forsikret han etter at onkel Mårten Bergstøl hadde vitnet om nevøen.

Etter praten viste Kristiansen OK-tegn med fingrene på spørsmål fra NTB om hvordan han syns saken mot ham nå står.

Truet med kniv

I fem minutter snakket de to om familien, de andre vitnene, jobb og biler. Kristiansen fikk også utløp for litt frustrasjon:

- Jeg er så sint på han Fegran, atte!

Jan Helge Andersens forsvarer, advokat Ben Fegran, presset onkelen til blant annet å fortelle om en episode da Kristiansen som 16-åring truet Bergstøl med en kniv som «plutselig lå i hånda hans».

- Han virket oppjaget, forklarte Bergstøl om episoden.

- Men i politiforklaringen har du beskrevet Kristiansen som «helt gal, litt rar, nesten som han gikk på speed» - påpekte Fegran.

- Det kan vel stemme, medga Bergstøl.

Ble veldig redd

I store trekk fortalte onkelen den samme historien til lagmannsretten som til byretten i fjor vår.

- Jeg ble veldig redd, sa han om knivepisoden. Men han var mest redd for at Kristiansen skulle skade sønnen.

Onkelen fortalte også at han i dag har et godt forhold til nevøen. Men det har ikke alltid vært slik. Dette beskriver Bergstøl som at han både har hatt «en god og en vond tid med Viggo».

Bergstøl er overbevist om at Kristiansen er uskyldig i tiltalen om voldtekt og drap på Stine Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

- Jeg spurte ham rett ut, han sa nei, og siden har jeg aldri vært i tvil.

Trakassering

I løpet av en kort rettsdag, fortalte to kvinnelige vitner om stadig og gjentagende trakassering fra Viggo Kristiansen side. Begge opplevde tilrop av seksuell karakter, og de følte seg kraftig plaget og truet.

Vitnet Cecilie Nordbø fortalte om en tilsynelatende uskyldig episode, der Kristiansen måtte vike på sykkel. Dette førte til at Kristiansen senere ropte stygge ord etter henne hver gang han så henne.

- Det virket som det var blodig alvor, sa hun.

Vitnet May Hege Reinertsen fortalte at Kristiansen var så pågående at hun ikke engang kunne lufte hunden uten at nabogutten var der med skjellsord. Det gikk så langt at hun vurderte å flytte fra Eg.

- Står sterkere

Kristiansens forsvarer, advokat Tore H. Pettersen, synes saken står sterkere for sin klient nå, enn på samme tid i byretten.

- Det er kommet fram en rekke nye momenter og detaljer, blant annet fra obduksjonen, sier forsvareren til NTB.

Han ville ikke utdype dette, men forsikret at poengene ville komme i prosedyren.

(NTB)

Hele Norges coronakart