Viggo-utspørring utsatt til i morgen

Viggo Kristiansen slipper å vitne før i morgen tidlig. I kveld får han besøk av sin forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viggo Kristiansen har fått noen timers utsettelse før han skal i vitneboksen. Dommeren valgte å utsette utspørringen av Kristiansen til i morgen. Utspørringen av Jan Helge Andersen tok hele dagen.

- Jeg tror at han synes det var greit nå som det var så langt på dagen, sier støtteadvokat Svein A. Hagen til Dagbladet.no.

- Det har vært en lang ventetid for ham. Han har ikke gjort noen spesielle forberedelser, sier Hagen.

Han sitter ved siden av Kristiansen i retten og har oppfordret den tiltalte til å skrive lapper med kommentarer til det som har blitt sagt underveis. Innholdet i lappene vil han ikke røpe.

- Det gjør jeg selvfølgelig ikke. Men det har blitt noen lapper, det ser du jo på antall lapper. Han har noen merknader til det som kommer frem.

Kristiansen har tidligere sagt at han synes det er vanskelig å forklare seg med pressen til stede. Advokat Tore H. Pettersen, som er Viggos hovedforsvarer, håper at Kristiansen takler utspørringen i morgen, selv om han har journalistene bak seg.

- Ellers får vi revurdere situasjonen, sier han.

I kveld skal forsvareren besøke sin klient på cella.

- Han har bedt meg om å ta en tur opp, og det vil jeg gjøre, sier Pettersen.

Den drapstiltalte 21-åringen har også hatt besøk av den nærmeste familien.

- De har vært der, alle sammen. Det betyr veldig mye for ham, sier Pettersen.

Advokaten vil ikke si noe om hvordan han synes de første dagene i rettssalen har forløpt. Det er satt av rundt fem uker til saken.