Viggo vil bli fri med ny teknologi

De omstridte DNA-bevisene i Baneheia-saken skal analyseres på nytt ved et spansk laboratorium.

PÅ ILA: Barnedrapsdømte Viggo Kristiansen begjærte sin sak gjenopptatt åtte år etter at han ble pågrepet for barnedrapene i Baneheia i Kristiansand. Nå skal DNA analyseres på nytt i Spania. Han soner en dom på 21 års forvaring ved Ila landsfengsel. Foto: Eivind Pedersen
PÅ ILA: Barnedrapsdømte Viggo Kristiansen begjærte sin sak gjenopptatt åtte år etter at han ble pågrepet for barnedrapene i Baneheia i Kristiansand. Nå skal DNA analyseres på nytt i Spania. Han soner en dom på 21 års forvaring ved Ila landsfengsel. Foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Reanalyser skjer i forbindelse med at Viggo Kristiansen og hans advokat Sigurd J. Klomsæt har begjært drapssaken gjenopptatt.

Drapsdømte Viggo Kristiansen setter sin lit til at ny teknologi vil utelukke ham som opphavsmann for de omstridte biologiske bevisene som i sin tid var medvirkende til at han ble dømt til forvaringsstraff.

Viggo Kristiansen har fra første stund benektet enhver befatning med voldtektene og drapene i Baneheia 19. mai 2000.

Nye bevisEtter hva Dagbladet kjenner til, vil advokat Klomsæt i løpet av januar levere sitt sluttinnlegg til Gjenopptakelses-kommisjonen. Her vil han presentere både nye bevis, hendelsesforløp og ikke minst nye vitneforklaringer.

Opplysningene vil bli brukt for å rokke ved forklaringen til Jan Helge Andersen. I følge dommen fra Agder lagmannsrett i 2002, var det Andersens  forklaring som var bærebjelken i dommen mot Viggo Kristiansen.-Jeg vil foreløpig ikke kommentere enkeltheter i saken. De nye opplysningene skal først presenteres for kommisjonen, sier Klomsæt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer