Baneheia-saken

- Viggo vil ikke ut nå

Viggo Kristiansen har fått håpet sitt oppfylt. Nå blir Baneheia-saken gjenopptatt. At han ønsker å prøveløslates før en frifinnelse er klar, har Bjørn Olav Jahr ingen tro på.

BANEHEIA-SAKEN: Forfatter Bjørn Olav Jahr mener demokratiet har seiret. Video: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bjørn Olav Jahr står blant annet bak boka om Baneheia-saken, og har hele veien ment at bevisene som felte Viggo Kristiansen har vært for svakt. I hans øyne burde Gjenopptakelseskommisjonen gitt 41-åringen medhold og en ny behandling i retten for flere år siden.

Når Kristiansen nå har fått medhold, er det to mulige utganger - påtalemyndigheten kan beslutte å frifinne ham eller det kan bli en ny, fullverdig hovedforhandling i lagmannsretten med vitneførsel.

Jahr sier til Dagbladet at han tror det går mot en frifinnelse.

Vil fortsatt vente

- Statsadvokaten skal komme med sin innstilling, men denne saken tåler ikke så godt full offentlig belysning. Det er for mange spøkelser i skapet, og her er det mange som har gjort grove feil. Statsadvokaten har vært veldig innstilt på å føre bevis for at Kristiansen er skyldig, men jeg tror de vil gå for en frifinnelse, sier forfatteren.

Det nærmer seg 21 år siden dobbeltdrapet i Baneheia, der Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble voldtatt og drept, og like lenge siden Kristiansen ble pågrepet og fengslet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer