Viggos 40 minutter

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Nye målinger fra Telenor viser at basestasjonen Viggo Kristiansens mobil kommuniserte med drapskvelden ikke har dekning på selve åstedet. Men Kristiansen mangler fortsatt alibi for 40 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kl. 18.55 drapskvelden fikk Kristiansen en mobilmelding fra en kvinnelig bekjent fra Søgne. 18.57 sender han et svar. 19.24 sendes en ny tekstmelding til Kristiansen, denne gangen fra et ukjent nummer. 19.37 sender så Kristiansen en ny tekstmelding til Søgne.

Alle disse meldingen er registrert på basestasjonen Eg A. Den ligger i Kristiansens nabolag, like ved der han selv hevder å ha opphold seg drapskvelden 19. mai. Inngående tester fra Telenor viser at det er så og si umulig for en mobiltelefon å oppnå kontakt med basestasjonen Eg A fra åstedet.

- Da må du i så fall ha en hytteantenne, eller ha manipulert Telenors nett selv, sa Telenor Mobils dekningssjef Bjørn Amundsen i retten i dag.

Grensen for hvor det er mulig på oppnå kontakt med basestasjonen Eg A, selv ved alvorlige forstyrrelser i nettet, ligger noen hundre meter nord for åstedet.

Det er akkurat i dette tidsrommet rundt disse tekstmeldingene politiet mener overgrepene og drapene ble begått. Men det er allikevel ikke sikkert at Telenors målinger gir Viggo Kristiansen det mobilalibiet han har håpet på.

Ikke alibi 19.24

Selv om det er registrert en innkommende melding til Kristiansens mobil 19.24 via basestasjonen på Eg, gir dette ikke Viggo Kristiansen noe mobilalibi på dette tidspunktet. På innkommende meldinger er det ifølge Telenor Mobils sikkerhetssjef Audun Tollum-Andersen avsenders tidspunkt som registreres i systemet.

Det betyr at Viggo ikke nødvendigvis var innenfor Eg A sitt dekningsområde, et område som ikke inkluderer åstedet, klokken 19.24.

Han mangler altså mobilalibi for 40 minutter. Spørsmålet er om det er lang nok tid til å komme seg fra et sted innenfor Eg A sitt dekningsområde, lure med seg jentene, mishandle de, drepe de og skjule likene.