- Viggos mobil var påslått 19.24

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Telenor har i helgen gjennomført nye undersøkelser rundt den såkalte mobilbomben i Baneheia. Nye analyser fra Telenor viser at Viggo mangler mobilalibi for bare 27 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Striden står rundt tre tekstmeldinger. 18.57 sender barnedrapstilalte Viggo Kristiansen en tekstmelding til en venninne i Søgne utenfor Kristiansand. 19.24 mottar han en tekstmelding fra et ukjent nummer. 19.37 sender han en ny melding til venninnen i Søgne.

Alle disse meldingene går over basestasjon Eg A, en basestasjon som ifølge Telenors dekningseksperter ikke har dekning på åstedet. Alle meldingene er sendt/mottatt innenfor tiden politiet mener drapene er begått.

I dag vitnet Telenor Mobils sikkerhetssjef Audun Tollum-Andersen i retten i Kristiansand. Telenor har i helgen analysert loggene og sine systemer nærmere, og kommet fram at det er sannsynlig at Viggo Kristiansens mobil var påslått 19.24, og innenfor dekningsområdet til Eg A.

Det betyr at Kristiansen bare mangler mobilalibi for 27 minutter. Viggo og hans venner sier selv at han alltid har mobilen med seg, og at den er påslått. Spørsmålet er om 27 minutter er nok til å begå det han er tiltalt for, overgrep, drap og skjuling av likene.

Årsaken til at Telenor mener telefonen var påslått, og at 19.24-oppføringen er mottager- og ikke avsendertidspunktet, er at det er oppført en basestasjon i loggen. Hadde det vært avsender som hadde vært logget, ville ikke basestasjonen vært oppført. Hvem som sendte meldingen, og når, er det ikke mulig å finne ut av, siden disse dataene bare lagres i seks måneder.

Eksperter fra blant andre telekonsulentselskapet Teleplan kritiserte i forrige uke Telenors eksperter for ikke å ha tatt hensyn til om hvorvidt atmosfæriske forhold kunne føre til at Eg A hadde dekning på åstedet drapskvelden. Telenors sikkerhetssjef innrømmet i retten i dag at dette hadde de ikke sett nærmere på, og at dette lå utenfor hans kompetanse.