Viggos verden

Norske debattprogrammer i begge kanaler? Det er gamle gubber det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANNIKEN HUITFELDT RASER mot Viggos kvinnemangel. Aps kvinnepolitiske talsperson er oppgitt over den lave kvinneandelen i Redaksjon EN. Er det bare finansministeren, nyoppnevnte statsråder og Valla som når opp? Ifølge Huitfeldts opptelling var de seks siste programmene nesten rene mannspaneler, med 24 menn og 5 kvinner. Mennene var oftest på alder med programleder Viggo Johansen (58).

Når Helge Lund stiller hos Viggo for å snakke om Stockman-avtalen, er han omringet av dressmenn. Når Carl I. Hagen lanserte boka si hos Oddvar Stenstrøm, hylles han av mannlige kommentatorer. To kvinner var også hos Oddvar. Valgerd Svartstad Haugland og VGs kommentator Elisabeth Skarsbø Moen som har skrevet bok om Hagen, var til gjengjeld de eneste Hagen-kritiske den dagen.

«PÅ DEN ENE siden og den andre...» Ingen kommenterer politikk og nyheter så gjennomgående i radio og tv som Aftenpostens politisk redaktør Harald Stanghelle (51). En god nummer to under den rødgrønne regjeringen, er politisk redaktør i Dagsavisen, Arne Strand (63). Jo da, gamlegutta er sikre kort. De er profesjonelle og kunnskapsrike kommentatorer, rikssynsere og skravlere som det er altfor lett å ty til for travle nyhetsredaksjoner. Legg til professor Frank Aarebrot (60) og professor Trond Nordby (64) og vi har det daglige debattbildet. Og når sant skal sies, Marie Simonsen, Dagbladets politisk redaktør (bare 45) dukker også ofte opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer