Vigrid fikk 10 prosent av stemmene på skole i Ål

- Det viktigste er at elevene deltar, sier rektor.

FÅR UNGDOMSSTEMMER: Vigrid har ingen muligheter til å komme inn på Stortinget, men får oppmerksomhet i skoledebattene, som her i Drammen. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FÅR UNGDOMSSTEMMER: Vigrid har ingen muligheter til å komme inn på Stortinget, men får oppmerksomhet i skoledebattene, som her i Drammen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

På Ål videregående skole i Hallingdal fikk Vigrid hele 10 prosent av stemmene under skolevalget.

Hele 22 av de 210 elevene ved skolen ga sin stemme til Vigrid, skriver NRK.

- Vigrid snakket bra for seg og hadde mange gode argumenter. De var også veldig saklige i sin debatt på skolen, sier elev Silje Marie Bryhn, som ikke er overrasket over at Vigrid fikk såpass stor oppslutning på skolen hennes. Hun får støtte av medelev Heide Viken.

- Vigrid sier det de fleste tenker. De har noen rasistiske meninger, men de har mange saklige synspunkter for vårt samfunn, mener hun.

Rektor Oddvar Skråmestø ved Ål videregående skole mener at det ikke er hans jobb å bli overrasket over hva elevene ved skolen stemmer.

- Det viktigste er at elevene deltar i demokratiske prosesser og at de stemmer, uttaler han.

Ifølge tall fra utdanningsdirektoratet fikk Vigrid i alt 250 stemmer på landsbasis i skolevalget, noe som utgjør 0,2 prosent.

Blant de resterende i «andre»-gruppen fikk Miljøpartiet de Grønne 1527 stemmer (1,2 prosent), Pensjonistpartiet 1380 stemmer (1,1 prosent), Demokratene 681 stemmer (0,6 prosent), Norges Kommunistiske Parti 367 stemmer (0,3 prosent), og Kristent Samlingsparti 315 stemmer (0,3 prosent).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer