Vigrid-leder i væpnet politiaksjon

Mannen som forskanset seg i huset tatt. Her kommer Tore Tvedt ut av det omringede huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN/LARVIK (Dagbladet.no): Et Vigrid-medlem som kom med trusler mot politiet og utløste en væpnet aksjon i Larvik ble i kveld pågrepet.

Politiet hadde da omringet huset, som det 25-årige Vigrid-medlemmet hadde forskanset seg i. De hadde mistanke om at mannen var bevæpnet med en hagle.

Det er fortsatt uklart om mannen virkelig var bevæpnet, men ifølge politiet skal han ha holdt en gjenstand i hånden som kunne være et våpen.

Politiet valgte til slutt å ta seg inn i huset for å pågripe mannen. Det skjedde i 21.30-tiden. 25-åringen er nå ifølge operasjonsleder Petter Aronsen ved Vestfold politidistrikt siktet for å ha fremsatt trusler mot politiet.

Vinket til politiet

Tidligere på kvelden hadde lederen i den nynazistiske organisasjonen, Tore Tvedt, kommet ut av huset og vinket til politiet før han satte seg inn i en politibil.

Tvedt satte seg i baksetet på politibilen, men var ikke særlig meddelsom om personene inne i boligen. Han ble ikke selv siktet for trusler.

- Mannen som har framsatt truslene er en 25-åring, og kjenning av oss, opplyste operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no mens dramaet stod på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer