Vigrid satser på stortingsvalget

Har levert liste i Buskerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den høyreekstreme organisasjonen Vigrid har levert liste til stortingsvalget i Buskerud.

Uregistrerte grupper må ha 500 underskrifter for å få kunne stille til stortingsvalg, og det har medlemmene i Vigrid samlet inn i blant annet Øvre Eiker.

- Vi mener at situasjonen i Norge i dag har blitt sånn at alle de politiske partiene har klumpet seg sammen, slik at det er et lite reelt politisk alternativ for velgerne. Derfor stiller vi liste, sier Vigrid-leder Thorgrim Bredesen til NRK.

Ved siste stortingsvalg var det 13 partier i Buskerud som stilte liste. Spesialkonsulent Anna-Brita Bakken i fylkeskommunen bekrefter at Vigrid har levert sin liste med ni navn, men listen er foreløpig ikke godkjent.

- Vi har ikke startet jobben med å kontrollere verken listekandidater eller de som har skrevet under på lista. De som har skrevet under på lista må ha stemmerett ved stortingsvalget i Buskerud, sier hun.

Vigrid vil stille med to kvinner og sju menn, med Bredesen på førsteplass. På andreplass står tidligere Vigrid-leder Tore Tvedt. Valgprogrammet er foreløpig ikke helt klart.

- Sånn folk har blitt kjent med Vigrid gjennom media, kommer til å ha svært lite til felles med dette politiske partiet. Vi er for full stopp av innvandring, men vi er ikke noe nynazistisk eller et nazistisk parti, sier Bredesen.


NTB