Vigrid satser på stortingsvalget

Har levert liste i Buskerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den høyreekstreme organisasjonen Vigrid har levert liste til stortingsvalget i Buskerud.

Uregistrerte grupper må ha 500 underskrifter for å få kunne stille til stortingsvalg, og det har medlemmene i Vigrid samlet inn i blant annet Øvre Eiker.

- Vi mener at situasjonen i Norge i dag har blitt sånn at alle de politiske partiene har klumpet seg sammen, slik at det er et lite reelt politisk alternativ for velgerne. Derfor stiller vi liste, sier Vigrid-leder Thorgrim Bredesen til NRK.

Ved siste stortingsvalg var det 13 partier i Buskerud som stilte liste. Spesialkonsulent Anna-Brita Bakken i fylkeskommunen bekrefter at Vigrid har levert sin liste med ni navn, men listen er foreløpig ikke godkjent.

- Vi har ikke startet jobben med å kontrollere verken listekandidater eller de som har skrevet under på lista. De som har skrevet under på lista må ha stemmerett ved stortingsvalget i Buskerud, sier hun.

Vigrid vil stille med to kvinner og sju menn, med Bredesen på førsteplass. På andreplass står tidligere Vigrid-leder Tore Tvedt. Valgprogrammet er foreløpig ikke helt klart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer