Vigrid stiller til skoledebatt

Den nasjonalistiske organisasjonen møter elever i Drammen i dag.

VEKKER OPPSIKT: Vigrid stiller i dag til skoledebatt i Drammen. Det vekker oppsikt at den nasjonalistiske organisasjonen er ventet i Drammenshallen. Her er Vigrid-leder Tore Wilhelm Tvedt. 
Foto: Terje Bendiskby / SCANPIX .
VEKKER OPPSIKT: Vigrid stiller i dag til skoledebatt i Drammen. Det vekker oppsikt at den nasjonalistiske organisasjonen er ventet i Drammenshallen. Her er Vigrid-leder Tore Wilhelm Tvedt. Foto: Terje Bendiskby / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den nasjonalistiske organisasjonen Vigrid skal for første gang stille til skoledebatt mandag. Det skjer i Drammenshallen i Buskerud.

Organisasjonen stiller lister til stortingsvalget i Buskerud. I den anledning stiller partiet til mandagens skoledebatt i Drammen fra klokken 9.

- De kommer, ja. Det er iallfall den siste beskjeden vi har fått. Hvis de ikke har ombestemt seg i siste liten, sitter de under hele debatten, sier undervisningsinspektør Erlend Staberg til NTB.

At Vigrid får anledning til å stille lister og delta i skoledebatter, har vakt oppsikt.

- Jeg har tillit til at ingen rektorer vil gi Vigrid en talerstol i skolen. For dem er hver opptreden en seier. Uansett om de blir «slaktet» eller ikke, sier de at enhver opptreden gir dem økt oppslutning og flere henvendelser, sa Trond Thorbjørnsen i SOS Rasisme til NTB tidligere i år.

Under en debatt i Tønsberg forrige uke måtte Norgespatriotenes leder Øyvind Heian forlate lokalet blødende etter å ha fått en gjenstand kastet i ansiktet. Drammen videregående skole frykter ikke bråk under mandagens debatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer