Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vigrid stiller til skoledebatt

Den nasjonalistiske organisasjonen møter elever i Drammen i dag.

VEKKER OPPSIKT: Vigrid stiller i dag til skoledebatt i Drammen. Det vekker oppsikt at den nasjonalistiske organisasjonen er ventet i Drammenshallen. Her er Vigrid-leder Tore Wilhelm Tvedt. 
Foto: Terje Bendiskby / SCANPIX .
VEKKER OPPSIKT: Vigrid stiller i dag til skoledebatt i Drammen. Det vekker oppsikt at den nasjonalistiske organisasjonen er ventet i Drammenshallen. Her er Vigrid-leder Tore Wilhelm Tvedt. Foto: Terje Bendiskby / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nasjonalistiske organisasjonen Vigrid skal for første gang stille til skoledebatt mandag. Det skjer i Drammenshallen i Buskerud.

Organisasjonen stiller lister til stortingsvalget i Buskerud. I den anledning stiller partiet til mandagens skoledebatt i Drammen fra klokken 9.

- De kommer, ja. Det er iallfall den siste beskjeden vi har fått. Hvis de ikke har ombestemt seg i siste liten, sitter de under hele debatten, sier undervisningsinspektør Erlend Staberg til NTB.

At Vigrid får anledning til å stille lister og delta i skoledebatter, har vakt oppsikt.

- Jeg har tillit til at ingen rektorer vil gi Vigrid en talerstol i skolen. For dem er hver opptreden en seier. Uansett om de blir «slaktet» eller ikke, sier de at enhver opptreden gir dem økt oppslutning og flere henvendelser, sa Trond Thorbjørnsen i SOS Rasisme til NTB tidligere i år.

Under en debatt i Tønsberg forrige uke måtte Norgespatriotenes leder Øyvind Heian forlate lokalet blødende etter å ha fått en gjenstand kastet i ansiktet. Drammen videregående skole frykter ikke bråk under mandagens debatt.

- Vi gjør egentlig ikke det. Vi har tatt våre forholdsregler, sier Staberg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media