Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rollebytte i Senterpartiet

Vikarierer som visepresident

Senterpartiet Nils Bjørke setter seg på skolebenken og må midlertidig erstattes som visepresident. Hans permisjon får også følger for partiets håndtering av Nav-skandalen.

VIKAR I PRESIDENTSKAPET: Tidligere ordfører i Holtålen og mangeårig stortingsrepresentant Heidi Greni tar midlertidig Senterpartiets plass i Stortingets presidentskap.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIKAR I PRESIDENTSKAPET: Tidligere ordfører i Holtålen og mangeårig stortingsrepresentant Heidi Greni tar midlertidig Senterpartiets plass i Stortingets presidentskap. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Dette er noe jeg har tenkt på en stund. Jeg tror det blir interessant og nyttig for arbeidet mitt på Stortinget framover, sier Bjørke til Dagbladet.

PÅ KURS: Senterpartiets Nils T. Bjørke skal ut i permisjon.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ KURS: Senterpartiets Nils T. Bjørke skal ut i permisjon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Sp-representanten som tidligere var leder for Norges Bondelag, skal delta på sjefskurset i regi av Forsvarets høgskole og vil ha permisjon fra Stortinget fra 14. januar til 3. april.

I hans fravær overtar Sp-representant Heidi Greni fra Holtålen i Trøndelag Bjørkes rolle som Stortingets fjerde visepresident.

Hun trer dermed inn i presidentskapet, som ledes av Høyres Tone W. Trøen og ellers består av Eva Kristin Hansen og Magne Rommetveit fra Ap, Morten Wold fra Frp og Abid Raja fra Venstre.

Som medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen får Bjørke med seg kontrollhøringen om Nav-skandalen torsdag og fredag i neste uke, men deretter blir det vararepresentant Hans Inge Myrvold som vil holde i det omfattende sakskomplekset for Senterpartiet.

34 år gamle Myrvold har kun fire dagers ansiennitet på Stortinget fra før, men til gjengjeld bred erfaring fra lokalpolitikken i Kvinnherad i Vestland fylke, der han er ordfører.