«Vikarlegen sendte feil kvinne til sykehus»

Men hvor langt pasienten kom er NRK og kommunen uenige om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En vikarlege i Karasjok i Øst-Finnmark skal ifølge NRK ha sendt feil pasient til Hammerfest sykehus.

Karasjok kommune avviser at det er tilfelle.

- En vikarlege i Karasjok forvekslet to pasienter og sendte feil pasient til Hammerfest sykehus, en reise på tre timer, hevder NRK.

- Kaos i stua Ifølge NRK Sápmi skal en vikarlege ha forvekslet to eldre kvinnelige pasienter, og sendte feil pasient til sykehus. Dette skal de selv ha bekreftet overfor i statskanalen.

Ifølge NRKs distriktskontor så pedagog Risten Joks Eira hendelsesforløpet:

- Den ene kvinnen var reiseklar og hadde gitt beskjed til familien at hun må innlegges. Det oppsto litt kaos i dagligstua, da den andre kvinnen oppdaget at det er hun som måtte dra, sier Joks Eira til NRK.

Uklare forhold Det skal ha vært språkforvirring da legen og sykepleieren ikke kunne samisk og kvinnene forsøkte å fortelle at de holdt på å sende feil person til sykehus, skriver NRK.

Hvor langt «feil pasient» reiste, kommer ikke fram av saken.

Kommunikasjonrådgiver Eilert Sundt ved Hammerfest sykehus vil overfor kanalen ikke bekrefte eller avkrefte om vikarlegen sendte feil pasient. Hammerfest sykehus ligger nesten 220 kilometer unna Karasjok.

Avviser blankt Helse- og omsorgssjef Randi Johansen Paltto i Karasjok kommune har ikke kommentert saken utover å sende NRK følgende skriver følgende e-post:

«Ingen pasienter er blitt feilsendt!»