Viken Skog kjøper Follum

Kjøperne har ambisiøse planer for området.

NORSKE SKOG: Her er Tom Ruud, leder i bedriftsforsamlingen i Norske Skog, etter at bedriftsforsamlingen vedtok å legge ned papirfabrikken i fjor.
Foto: Fredrik Varfjell / SCANPIX
NORSKE SKOG: Her er Tom Ruud, leder i bedriftsforsamlingen i Norske Skog, etter at bedriftsforsamlingen vedtok å legge ned papirfabrikken i fjor. Foto: Fredrik Varfjell / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Vi er svært tilfreds med at Viken Skog nå overtar arbeidet med å skape ny aktivitet på Follum. Det har vært viktig for oss å finne en kjøper med ambisjoner for fremtiden, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog.

Det har vært usikkert hva som skulle skje med den gamle papirfabrikken på Hønefoss etter at Norske Skog bestemte seg for å legge ned produksjonen. Viken Skog har støtte fra Buskerud fylkeskommune, Ringerike kommune og regionalt næringsliv, i tillegg til fagforeningene på Follum, forteller Ombudstvedt.

- Fremtidsrettet - Jeg ønsker selskapet og Ringeriksregionen til lykke med et spennende utviklingsarbeid.

Ifølge en pressemelding sendt ut mandag morgen vil kjøperne utvikle «en ny, fremtidsrettet treklynge med utgangspunkt i Follum».

Teknisk utstyr - Beliggenheten og den eksisterende infrastrukturen i hjertet av Norges rikeste skogområder gjør Follum til et naturlig sentrum for en offensiv satsing. Det vil være en milepæl at Follum nå blir et senter for bærekraftig utvikling av miljøvennlige produkter fra skogen, sier administrerende direktør Ragnhild Borchgrevink i Viken Skog.

Norske Skog tar med seg deler av det tekniske utstyret når de avvikler produksjonen 30. mars og forlater Follum.

Selger i Chile Norske Skog selger også fabrikken Bio Bio i Chile til en gruppe chilenske investorer for rundt 320 millioner kroner.

- Salget er en del av vår strategi for å forbedre Norske Skogs kontantstrøm og finansielle situasjon. Vi er veldig fornøyd med å selge den chilenske virksomheten til en industriell aktør som har langsiktige planer for fabrikken, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog.

Investorgruppen Group BO har planer om å fortsette avispapirproduksjonen. Fabrikken produserer om lag 125.000 tonn per år, og er én av totalt fire avispapirfabrikker i Sør-Amerika

(NTB)

FOLLUM: Follum er solgt til Viken Skog for 60 millioner kroner. 
Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
FOLLUM: Follum er solgt til Viken Skog for 60 millioner kroner. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet Vis mer