Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viking-drapsmannen stakk av

Rømte fra psykiatrisk avdeling i Bergen. Dømt i fjor for å ha vasket gulv med og deretter drept kamerat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag ettermiddag rømte en 33 år gammel drapsdømt mann fra Sandviken Sykehus ved Bergen. Mannen er dømt for drap på en kamerat og skal ha fått hjelp til å flykte, skrive bt.no.

- Vi bekrefter at han har rømt og vi leter etter ham, men vi vil ikke gå nærmere inn på akkurat hva vi gjør, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand, ved Hordaland politidistrikt, til Dagbladet.no mandag kveld.

Politiet fikk melding om flukten ved halv fem-tida mandag ettermiddag.

Mannen er fortsatt på frifot.

I en pressemelding har politiet gått ut med fullt navn på mannen og etterlyser ham.


- Er han farlig?
- Vi har gått ut og sagt at folk som ser ham, eller kjenner ham, ikke skal ta direkte kontakt selv, men ringe politiet på 112, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Kjell Thore Årnes, til Dagbladet.no

Kjell Rune Rotenes var iført en sort singlet, mørke shorts og solbriller da han forsvant, skriver bt.no.

Brukte kameraten som mopp

DREPTE KAMERATEN: Den rømte drapsmannen brukte kameraten som mopp før han druknet ham på Vevelstad ved Brønnøysund i fjor. Foto: Jøran Johansen
DREPTE KAMERATEN: Den rømte drapsmannen brukte kameraten som mopp før han druknet ham på Vevelstad ved Brønnøysund i fjor. Foto: Jøran Johansen Vis mer

Mannen fra Askøy som nå er ettersøkt, ble i fjor dømt for å ha drept en kamerat på Vevelstad ved Brønnøysund.i retten.

- Jeg tok tak i genseren hans, løftet ham opp og vasket leiligheten med ham, forklarte mannen i retten.

33-åringen fortalte at han vasket han gulvet med kameraten i et kvarter før han dro kompisen ned til sjøen. Kameraten hoppet først i sjøen, men ble dratt opp igjen av den dømte som tok ham med ut i en robåt. 150 meter fra land kastet han kameraten i vannet.

Den drapsdømte skal ha vært svært opptatt av norrøn mytologi og kaller seg selv vikingsønn.

Skulle knekke nakken på medfanger

Psykiatrispesialistene mener at tiltalte var psykotisk og ikke strafferettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket, og vil ha ham overført til tvungen psykisk helsevern. Selv sier 32-åringen at han hører hjemme i et fengsel.

32-åringen skal ha uttalt under rettssaken at han ville knekke nakken på Baneheia-dømte Viggo Kristiansen, om de skulle havne i samme fengsel.

Har lurt personalet før

image: Viking-drapsmannen stakk av

Dette er ikke første gang den drapsdømte lurer personalet ved Sandviken sykehus. I sommer klarte han å komme seg inn til mannen som er siktet for Hylkje-drapet, til tross for at denne mannen, som er siktet for drapet på Ingvild Myking, satt på sikkerhetsavdelingen på sykehuset, skriver bt.no.

Operasjonsleder vil ikke si noe om hvorvidt mannen på rømmen kan betraktes som farlig.

- Jeg kan ikke uttale meg om han er farlig.