Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viking slet seg til 2-1 over Aalesund

Stavanger (NTB): Viking slet seg til seier og kan takke et ulykksalig tilbakespill fra Benjamin Kibebe for 2-1 seieren over Aalesund søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andrius Velicka kom inn for en tam Peter Ijeh et kvarter ut i andre omgang. På sin første store sjanse Andrius Velicka enkelt inn inn sitt andre mål for Viking, etter at Aalesundsforsvareren Kibebe gjorde det meste av forarbeidet.

På stillingen 1-1 stusset Benjamin Kibebe et innlegg nydelig forbi en forfjamset Adin Brown og i stolpen. Velicka fikk uforstyrret sette inn sitt andre mål på sitt andre innhopp for sin nye klubb.

Frisparkledelse

Etter en tam start på førsteomgangen begynte Viking å ta over mer av spillet, og så ut til som den gullkandidaten de ble tippet som før seriestart. På en Aalesundkontringble den brasilianske spissen Diego Silva revet ned av Vikings Børre Stenslid.

Det påfølgende frisparket skrudde Erlend Holm over Vikingmuren og pent ned til høyre for en sjanseløs Kristian Nicht i målet.


Straffe for holding

I kampen mellom Tromsø og Vålerenga i forrige serierunde var dommer Svein Erik Edvardsen i fokus for å ha dømt straffe for en holding utført av Vålerengastopperen Dan Thomassen.

Etter noe som så ut som en dytt i feltet av Aamund Skiri, blåste Edvardsen igjen i fløyta. Vikings kaptein Nicolai Stokholm førte sikkert siddisene tilbake i kampen i det 57. minutt.

Kapteinen trengte å se reprisen flere ganger etter kampen for å få med seg hva Edvardsen blåste straffe for:

-Stensliid får en klar dytt i ryggen av Skiri.

Utrent Velicka

image: Viking slet seg til 2-1 over Aalesund


Viking var det beste laget på Viking Stadion og presset for utlikning. Men en god Adin Brown avverget med sirke inntredener og gode utboksinger. Velicka gjorde jobben på topp og presset Kibebe til å sette ballen i stolpen i stedet for utover sidelinja og satte selv inn returen. Aalesund var farlige i sluttminuttene, og Adin Brown var selv opp på flere dødballer uten at sundmøringene fikk utligningen de jaktet på.
 

Assistentrener Gunnar Halle var godt fornøyd, men mener Vikings nyinnkjøpte spiss har mer å gå på: 
-Velicka var ikke helt på topp, og trenger fortsatt kamptrening.

Velicka styrte ballen ut med albuen på en stor Ålesundsjanse i sluttminuttene. Denne gangen blåste ikke Edvardsen i fløya.

Velicka avgjorde for Viking: Kom inn som innbytter og satte inn 2-1 målet i det 71. minutt.
Velicka avgjorde for Viking: Kom inn som innbytter og satte inn 2-1 målet i det 71. minutt. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media