Vikingskip med vannskrekk

Kongeparet og de titusener av skuelystne som omkranset havnebassenget i Tønsberg fikk se et vikingskip som ikke ville på sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG (Dagbladet): Byggingen av Oseberg-kopien på Osebergodden i Tønsberg, har vært et stort prosjekt. Vikingskipet er bygget helt i tråd med de teknikker, og med de redskapene som vikingene hadde å hjelpe seg meg. Likevel summerte Kong Harald det hele opp på denne måten.

- Kopien som sjøsettes her i dag er mer lik det skipet som seilte i vikingtiden, enn orignalen som står på Bygdøy.

Det var en folkefest av dimensjoner. Foruten sjøsettingen av Saga Oseberg, markerte Kongen og Dronningen hvor høyt de verdsetter byen ved å seile kongeskipet gjennom kanalen. En armada av småbåter fulgte hakk i hel.

Godlune Kongen var klart i godlune under sjøsettingen. Han viste også befolkningen i Tønsberg hvor viktig denne byen er for kongefamilien.

- I tillegg til at vi har hytte i området, begynner liksom ferien vår på alvor, når vi passerer Tønsberg.

Kongeparet er på visitt i flere av Vestfolds kommuner denne uken. Sjøsettingen er bare ett av mange oppdrag kongeparet har på reisen.

Hjelp til å dytt Også alle de ansvarlige bak prosjektet sørget for å gjøre dagen til en folkefest. Men det kunne endt med fadese. Skipet ville ikke rikke seg av flekken, da sjøsettingen skulle foregå. Heldigvis var det muntre sjeler i området som sørget for å løse opp spenningen ved å rope.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer