Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vikingskipet må bestå

VIKINGSKIPET (Dagbladet): Årets skøyte-VM på Hamar kan bli historiens siste i Vikingeskipet. - Det er helt tåpelig. Det smaker ikke olympisk ånd av dette, sukker Yngvar Martinsen fra Krogstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han viser til at Hamar fikk Vikingskipet til OL for at de skulle ivareta skøytesporten. I steden er det mye som tyder på at Skøyteforbundet vil gå for et nasjonalanlegg for skøyter et annet sted i landet. De siste årene har nemlig skøytefolket vært misfornøyd med antall tilgjengelige dager med is i Skipet.

- Det er synd at hundeutstillinger og dans går foran skøyter. Faktisk er det tåpelig, brummer Yngve.

Penga som rår

Men sinnet varer ikke så lenge: Sammen med tre kamerater er Yngvar i Vikingskipet for å nyte OL-hallen.

- Vi kom hit for å oppleve stemningen i skipet - som er fantastisk! Det er synd hvis dette blir siste gangen. Det er penga og ikke idretten som rår hos HOA-folka, sukker Yngvar.

Spareklubb

De siste 20 åra har Yngve og kompisene dratt på tur rundt om det ganske land. I år havna de på

Hamar.

- Vi har en sånn spareklubb. Gjennom hele året legger vi av penger - og drar på tur en gang i året, forteller Yngve. På hodet har han en av Vikingskipets mest orginale hodeplagg: En sykkelhjelm dandert med et skøytepar - og et norsk flagg.

- Skøytene er til og med slipt, gliser Yngve. Han har Eskil Ervik som sin favoritt.

- Går han like bra som på 500-meter'n, tror jeg vi har en medaljekandidat, spår Krogstad-mannen.

Dagbladet :på nettet

SKØYTE-ENTUSIAST: - Det er synd at hundeutstillinger og dans går foran skøyter, mener Yngvar Martinsen. Han er redd Vikingskipet får enda færre istimer hvis det ikke blir nasjonalanlegg for skøyter i Norge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media