Viksveen-beslagene gjort på ulovlig måte

Ifølge Oslo forhørsrett har Politiets overvåkingstjeneste (POT) benyttet seg av en ulovlig fremgangsmåte for å gjøre beslag i Viksveen-saken. - En viktig seier for oss, sier Viksveens advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Atle Helljesen er svært tilfreds med kjennelsen fra forhørsretten.

- Dette er en viktig seier for oss. Det forteller at POT har gått fram uriktig, at de har brukt uriktig jus i rettssalen og at de har behandlet beslagene uriktig, sier Helljesen til Dagbladet :på nettet.

- Vi aner fortsatt ikke hva denne saken dreier seg om. Nå er det kanskje på tide at noen gir POT beskjed om å behandle Viksveen annerledes, fortsetter Helljesen.

Kjennelsen ble sendt på telefaks til Helljesens kontor lørdag, og advokaten fant den da han kom på kontoret søndag kveld.

Førstestatsadvokat Lasse Qvigstad opplyser at forhørsrettens kjennelse vil bli påkjært inn for lagmannsretten.

- Vi er ikke enig i den lovforståelsen som er knyttet til vår hovedpåstand. Vi kommer derfor til å inngi kjæremål til Borgarting lagmannsrett i løpet av få dager, sier Qvigstad.

Ifølge forhørsrettens kjennelse vil beslagene i Viksveen-saken bli gjennomgått i et lukket rettsmøte sammen med partene.

- I dette møtet vil det bli avgjort om dokumentene som ligger i beslaget kan brukes i etterforskningen av saken, sier Helljesen.

Han mener at beslagene ikke kan brukes ettersom de er gjort på en ulovlig måte.

Ifølge påtalemyndigheten ble beslagene gjort på lovlig måte fordi reglene om kildevern må vike ettersom Viksveen var siktet da beslagene ble gjort. Denne lovforståelsen er ikke advokat Helljesen enig i, og han har nå fått medhold i Oslo forhørsrett.

Helljesen sier at Viksveen finner kjennelsen fra forhørsretten svært gledelig.

SEIER: Stein Viksveen vant første runde i retten mot POT og påtalemyndigheten.