Viksveen-beslagene gjort på ulovlig måte

Ifølge Oslo forhørsrett har Politiets overvåkingstjeneste (POT) benyttet seg av en ulovlig fremgangsmåte for å gjøre beslag i Viksveen-saken. - En viktig seier for oss, sier Viksveens advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Advokat Atle Helljesen er svært tilfreds med kjennelsen fra forhørsretten.

- Dette er en viktig seier for oss. Det forteller at POT har gått fram uriktig, at de har brukt uriktig jus i rettssalen og at de har behandlet beslagene uriktig, sier Helljesen til Dagbladet :på nettet.

- Vi aner fortsatt ikke hva denne saken dreier seg om. Nå er det kanskje på tide at noen gir POT beskjed om å behandle Viksveen annerledes, fortsetter Helljesen.

Kjennelsen ble sendt på telefaks til Helljesens kontor lørdag, og advokaten fant den da han kom på kontoret søndag kveld.

Førstestatsadvokat Lasse Qvigstad opplyser at forhørsrettens kjennelse vil bli påkjært inn for lagmannsretten.

- Vi er ikke enig i den lovforståelsen som er knyttet til vår hovedpåstand. Vi kommer derfor til å inngi kjæremål til Borgarting lagmannsrett i løpet av få dager, sier Qvigstad.

Ifølge forhørsrettens kjennelse vil beslagene i Viksveen-saken bli gjennomgått i et lukket rettsmøte sammen med partene.

- I dette møtet vil det bli avgjort om dokumentene som ligger i beslaget kan brukes i etterforskningen av saken, sier Helljesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer