- Viktig å gi politiet mulighet til å gjøre jobben

Frp ønsker Politiets Fellesforbunds ønske om generell væpning velkommen. Ap er lunkne.

UNNTAKSTILFELLE: Det norske politiet kan i dag bare unntaksvis få tillatelse til å bære våpen - som her under 22. juli-rettssaken. I framtida kan alle utegående politifolk få gå rundt med en skarpladd pistol. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN / DAGBLADET
UNNTAKSTILFELLE: Det norske politiet kan i dag bare unntaksvis få tillatelse til å bære våpen - som her under 22. juli-rettssaken. I framtida kan alle utegående politifolk få gå rundt med en skarpladd pistol. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Mange justispolitikere har ventet lenge på å høre hva politiet mener selv; nå blir det en helt ny debatt, sier Ulf Leirstein (Frp) til Dagbladet.

Politiets Fellesforbund, som organiserer et stort flertall av landets polititjenestefolk, stemte i dag for å arbeide for generell bevæpning av politiet; i dag må betjentene be om tillatelse fra politimesteren eller dennes stedfortreder for å få tilgang på våpnene. Får forbundet det som de vil, kan alle betjenter i framtida få gå rundt med synlig våpen.

- Vil veie svært tungt Frp har lenge vært positive til generell bevæpning for de operative styrkene. Leirstein, som sitter i Stortingets justiskomité for partiet, tror dagens vedtak i Politiets Fellesforbund vil veie «svært tungt» når politikerne nå skal ta stilling til spørsmålet på ny.

- Vi ønsker ikke å tvinge våpen på politifolk som ikke ønsker det. Men det er viktig å gi politiet mulighet til å gjøre jobben, og sikre betjentene. Slik er det dessverre blitt, sier Leirstein.

En reform av reglene kan foregå på både regjerings- og stortingsplan; for tida er forkjemperne for generell væpning av politiet i mindretall på Stortinget. Nå som vedtaket foreligger fra Politiets Fellesforbund, gjør det den lovmessige prosessen desto lettere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer