Ny dyster rekord:

- Viktig å handle nå

FHI spår en dyster vinter med svært mange coronapasienter på sykehus. FHI-direktør Camilla Stoltenberg understreker at vi må handle raskt. Ahus forbereder nå å kunne utvide intensivkapasiteten ytterligere.

SMITTE: Camilla Stoltenberg, direktør FHI, uttrykker bekymringer for utviklingen av smitte av omikron-varianten. Video: Anabelle Bruun / Reporter Vilde Sofie Einan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste dagene har antall innlagte på sykehus økt, og to dager på rad er det nå satt innleggelsesrekord.

Mandag ligger 358 coronapasienter på norske sykehus, og over 100 av dem er innlagt på intensivavdeling.

Pressevakt ved Oslo universitetssykehus, Anders Bayer, sier at nivået på innlagte coronapasienter er likt det de hadde ved første og andre bølge i pandemien.

- Forskjellen er at den gang var det en topp og at det snudde der. Det tyder det ikke på at det gjør nå, sier Bayer til Dagbladet.

FHIs nye risikorapport, som kom mandag, tegner et dystert bilde for de kommende ukene, dersom det ikke tas grep. De vurderer at det er stor sannsynlighet for en økende epidemi i landet i perioden desember-januar, og mener at denne økningen vil være stor.

- Det haster med å bremse covid-19-epidemien med betydelige tiltak slik at ikke omikron-varianten forårsaker en epidemibølge som gir enorm sykdomsbyrde og fullstendig overbelaster helsetjenesten, skriver FHI.

Opp mot 200 innleggelser daglig

Instituttet mener at omikron vil bli dominerende om kort tid, og frykter det vil medføre en bølge av syke coronasmittede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer