Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Viktig å slippe til nye og yngre krefter i regjeringen

Statsminister Erna Solberg.

PRESEEKONFERANSE NÅ: Erna Solberg orienterer om den nye regjeringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PRESEEKONFERANSE NÅ: Erna Solberg orienterer om den nye regjeringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For litt siden presenterte statsminister de nye statsrådene på Slottsplassen.

Nå har hun tatt dem med hjem for å holde en pressekonferanse.

Det var ingen overraskelser på Slottsplassen i formiddag.

- Det er viktig å slippe til nye og yngre krefter i regjeringen, sier Solberg innledningsvis.

Solberg sier hun har vært fornøyd med mannskapet til nå, men at det var ønsker om å jobbe litt annerledes og å gjøre noen personendringer.

- De som går av har fått fullført oppgavene sine. De som tar over, får muligheten til å jobbe et helt budsjettår, sier Solberg.

NYE STATSRÅDER: Linda Hofstad Helleland, Per Sandberg er nye statsråder, mens Sylvi Listhaug får nye statsrådoppgaver i Regjeringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NYE STATSRÅDER: Linda Hofstad Helleland, Per Sandberg er nye statsråder, mens Sylvi Listhaug får nye statsrådoppgaver i Regjeringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vi har viktige og store oppgaver foran oss. Oppfølgingen av klimavedtaket i Paris. Det grønne skiftet. Omstillingen og å skape nye arbeidsplasser. Flyktningekrisen, sier Solberg.

Hun sier at den lave oljeprisen gir store utfordringer for den norske økonomien. Solberg gikk over til å skryte av den enkelte påtroppende og avtroppende statsråden.

Hun sier Robert Eriksson (Frp) måtte gå, fordi det måtte gjøres en ny fordeling av statsrådpostene mellom regjeringspartiene. Høyre har nå fått arbeidsministeren i Anniken Hauglie, noe som skal ha vært svært viktig for partiet. I bytte mot at de nå får dette departementet, har de måtte avgi en statsrådspost til Frp.

Solberg sier Tine Sundtoft ønsket avløsning som klimaminister etter de krevende Paris-samtalene. Sundtoft har fått mye ros for jobben hun gjorde i Paris, hvor hun blant annet ledet Norges oppgave med å sette seg ned sammen med regnskogland for å finne en løsning på hvordan bevaring av regnskog skulle forankres i avtalen.

Blant annet Bellona var såpass imponert over innsatsen der at de har sagt at de er skuffet over at hun nå går av.

Erna Solberg sier dette om Per Sandberg som firskeriminister:

- Mange av dere kjenner Per fra før av. Jeg vil understreke at Per og jeg har samarbeidet godt før. Jeg kjenner Per som arbeidssom. Han ønsker å få gjennomslag for sin politikk, men er også villig til å inngå kompromisser, sier Solberg.

Solberg får spørsmål om Sandberg nå kommer i regjering for at man skal få kontroll på ham. Solberg svarer at hun ser fram til å samarbeide med Sandberg og minner om at man har en rolle som statsråd og en annen som nestleder i et parti.

Om at Sylvi Listhaug nå går inn i justisdepartementet, med ansvar for innvandringsfeltet, sier statsministeren:  

- Justisdepartementet er blitt for stort for én minister, sier Solberg.
Dagbladet kommer med mer.

Per Sandberg (Frp), Linda Hofstad Helleland (H), Jon Georg Dale (Frp) og Anniken Hauglie (H) var de fire nye statsrådene. I tillegg har tre sittende statsråder fått nye oppgaver i regjeringen. Samtlige av de sju var kjente navn fra lekkasjene til mediene det siste døgnet.

Den ferske fiskeriministeren, Frp-nestleder Per Sandberg (Frp), var flankert av den nye europaministeren og Elisabeth Aspaker (H) den nye arbeids- og sosialministeren Anniken Hauglie (H) på venstre fløy.

Mellom dem og Erna Solberg gikk Vidar Helgesen (H) som gir seg som europaminister og overtar som klima minister.

På Solbergs høyre side hadde Sylvi Listhaug (Frp) følge av Linda Hofstad Helleland og Jon Georg Dale (Frp). Listhaug går inn i en nyopprettet stilling som statsråd med ansvar for innvandring og integrering. Helleland blir ny kulturminister, mens Dale overtar for Listhaug som landbruksminister.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media