- Viktig å støtte Obama

George Bush skriver bok om de tøffe avgjørelsene han tok.

TILBAKE PÅ JOBB: Som så mange andre eks-presidenter har George W. Bush nå begynt som foredragsholder. Her går han ombord i flyet for å forlate Canada, der han holdt sin første tale etter at han gikk av i januar. Foto: Jim Wells/Scanpix/AP
TILBAKE PÅ JOBB: Som så mange andre eks-presidenter har George W. Bush nå begynt som foredragsholder. Her går han ombord i flyet for å forlate Canada, der han holdt sin første tale etter at han gikk av i januar. Foto: Jim Wells/Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): USAs tidligere president George W. Bush var i går i Canada for å holde sin første offentlige tale siden han gikk av som president i januar. Bush snakket til 2000 spesielt inviterte gjester på et møte som var stengt for pressen. Gjestene hadde betalt 3100 dollar per bord for å være tilstede og ga ekspresidenten stående applaus.

- Jeg elsker landet mitt mer enn jeg elsker politikk. Jeg mener det er avgjørende at Obama får hjelp i sitt embete, sier Bush.

Han uttalte videre at den nye presidenten har fått nok kritikk og "fortjener min stillhet". Bush unnlot dermed å gjøre som tidligere visepresident Dick Cheney som har uttalt at Obamas avgjørelser truer USAs sikkerhet.

Tolv tøffeste avgjørelser
Nå skal eks-presidenten skrive bok. Han sier han i den vil spørre befolkningen hva de ville gjøre hvis de var presidenten og måtte beskytte USA.

- Den skal handle om de tolv tøffeste avgjørelsene jeg måtte ta. Jeg vil at folk skal forstå hvordan det var å sitte på Det ovale kontor når de kom inn og sa vi hadde tatt Khalid Sheik Mohammed, planleggeren av 11. september-angrepene, mannen som antagelig drepte Danny Pearl bare fordi han var jøde, og at vi har informasjon om flere angrep på USA, sier Bush.

Han spesifiserte ikke hva de tolv angjørelsene var, men sa Irak har det bedre uten Saddam Hussein ved makta.

Kjøpte hus i høst
Det er ikke kjent hvor mye Bush fikk betalt for å holde sin første tale etter at han gikk av. Men han var i strålende form og spøkte i vei på talerstolen om at han måtte holde mange taler for å betale for sitt nye hus i Dallas.

- Jeg kjøpte faktisk et hus i høst. Jeg tror jeg er den eneste amerikaneren som kjøpte et hus høsten 2008.

Rundt 200 mennesker protesterte utenfor, men la liten demper på stemningen.
- Jeg sitter her gjerne hele dagen. Jeg er smigret over at noen i det hele tatt vil høre på meg.

HVERDAGEN: USAs president Barack Obama har mange tøffe utfordringer foran seg og George Bush sier det er avgjørende å støtte landets nye president. Foto: Scanpix
HVERDAGEN: USAs president Barack Obama har mange tøffe utfordringer foran seg og George Bush sier det er avgjørende å støtte landets nye president. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer