Viktig å være åpen

Barn som har to fedre, to mødre, surrogatmor eller donor har ingen større problemer enn andre barn, viser ny forskning.

VIKTIG MED DEDIKERTE FORELDRE:  Det fins ingen holdepunkter i forskningen om at barn som blir til ved assistert befruktning blir mer mobbet enn andre, sier professor Arne Sunde. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
VIKTIG MED DEDIKERTE FORELDRE: Det fins ingen holdepunkter i forskningen om at barn som blir til ved assistert befruktning blir mer mobbet enn andre, sier professor Arne Sunde. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HISTORIEN OM SURROGATMOREN RENATE STÅR PÅ TRYKK I DAGBLADET MAGASINET. LES DEN PÅ DAGBLADET PLUSS HER.

Kvaliteten på forholdet mellom foreldre og barn er viktigere for barnas utvikling enn hvordan de er blitt til i følge Susan Golombok, som er professor ved senter for Family Research ved universitetet i Cambridge.

Golombok har i flere år forsket på nye familieformer, og undersøkt om de nye familene er annerledes. Konklusjonen er at at barn som er født ved hjelp av sæddonasjon, eggdonasjon og surrogati er like harmoniske som dem som har blitt til på naturlig måte.

Identitetsproblemer Det har vært en gjengs oppfatning at barn som er blitt skapt på denne måten kan få det vanskelig. At de kan få identitetsproblemer. Golombok, som har fulgt slike familier i et par tiår, konkluderer at slik er det ikke.

Men det som er viktig er at foreldre i slike familier snakker åpent om hvordan barna er kommet til verden.

 Gjør de det, blir det like naturlig å være et prøverørsbarn eller et surrogatbarn som ett som er blitt til ved naturlig befruktning. Hennes forskning viser at de barna som fikk vite at de var resultat av kunstig befruktning i en tidlig alder, bare syntes dette var spennende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer