Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Viktig at bransjen er seriøs

En rekke kjente advokater bruker privatdetektiver, nå maner Advokatforeningen til å bruke seriøse aktører.

- BRUK SERIØSE:  Advokat og leder av Oslo krets i Advokatforeningen, Marte Svarstad Brodtkorb, maner til bruk av seriøse privatdetektiver. - Useriøse aktører er ødeleggende. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
- BRUK SERIØSE: Advokat og leder av Oslo krets i Advokatforeningen, Marte Svarstad Brodtkorb, maner til bruk av seriøse privatdetektiver. - Useriøse aktører er ødeleggende. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet får bekrefte at flere av Norges mest kjente advokater, store og små advokatfirmaer bruker privatdetektiver for å undersøke saksforhold.

Både strafferettsadvokater og store advokatfirmaer som har spesialisert seg på forretninger bruker privatdetektiver til å innhente opplysninger og ettergå påstander fra politiet og eventuelle motparter.

Advokat Marte Svarstad Brodtkorb, leder av Oslo krets av Advokatforeningen, ønsker ikke å kommentere striden etter arvesaken.

Hvor Mona Høiness og ektemannen krever full etterforskning og straff for Geir Selvik Malthe-Sørenssen og dataspesialist Stein Møllerhaug. Mens Møllerhaug er anmeldt for forsøk på hacking, er eks-journalist Geir Selvik Malthe-Sørensen anklaget for både hacking og for å ha forfalsket bevis.

- Advokater kan ofte ha behov for tjenestene til private utredere. Det er viktig at de som leverer slike tjenester er seriøse og blir tatt alvorlig av retten. Det er åpenbart skadelig, ødeleggende og svært uheldig dersom useriøse aktører blir benyttet, sier advokat Marthe Svarstad Brodtkorb til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling