- Viktig at miljøene som sympatiserer med terror, ser at faktisk handling får alvorlige strafferettslige konsekvener

- Sender et kraftig signal, sier Hadia Tajik (Ap).

- VIKTIG: - Det er viktig at de paragrafene vi har fått i straffeloven de siste årene, om støtte og finansiering av terrorvirksomhet, tas i bruk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- VIKTIG: - Det er viktig at de paragrafene vi har fått i straffeloven de siste årene, om støtte og finansiering av terrorvirksomhet, tas i bruk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har i dag pågrepet og siktet tre menn for å være med i - eller støtte en - terrororganisasjon.

To av de pågrepne er et brødrepar fra Bærum på 24 og 27 år. Begge er norske statsborgere født i det tidligere Jugoslavia. De ble pågrepet på samme adresse.

PST ber i første omgang om fire ukers varetektsfengsling for de tre.

- Kraftig signal Leder av Stortingets justiskomité, Hadia Tajik (Ap), understreker at hun ikke kan omtale seg den konkrete saken. På generelt grunnlag sier hun likevel:

- Det er viktig at de paragrafene vi har fått i straffeloven de siste årene, om støtte og finansiering av terrorvirksomhet, tas i bruk. Det er viktig at de tas i bruk slik at de miljøene som sympatiserer med terrororganiasjoner, som vi vet finnes, ser at det å omsette sympatien i faktisk handling, får strafferettslige konsekvenser av alvorlig art. Det sender et kraftig signal til dem som kan være besnæret av ideen av å dra til Syria for å bli fremmedkriger der, eller evntuelt for å tilegne seg ferdigheter som kan utgjør en trussel i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer