Viktig budskap i The Secret

Men man blir ikke rik bare av å gi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Secret har et veldig viktig og sunt budskap som er pakket inn på en måte som tiltrekker det mest mulig oppmerksomhet. (Og det er laget av amerikanere, og amerikanere er Hollywood-aktige). De som vil misforstå og misbruke er frie til å gjøre dette, men disse har ikke fått med seg kjernen i budskapet.

Konsekvensen av å vite at du får alt du bestemmer deg for å få, er at du slutter å hige etter penger og materielle verdier. De slutter å være sentrum i livet ditt, slik det er for de fleste menneskene i Norge og vesten. Materiell grådighet kommer når du tror du må konkurrere får å få det du vil ha. The Secret sier at du ikke trenger å konkurrere. Faktisk er den beste måte å skaffe seg rikdom på å gjøre andre rike. Å gi er den mest effektive måten å bli rik – det er den mest effektive måten å si at du allerede har mer enn nok. Når man har forstått dette har man forstått budskapet i boka. Og er det noe verden trenger er det gavmildhet.

Men man blir ikke rik bare av å gi. Og man kan også bli rik uten å være særlig hyggelig og sjenerøs. Men hvis man forstår og praktiserer budskapet i The Secret vil man ha et godt utgangspunkt til å både bli rik, sjenerøs og hyggelig.

Hva angår forbruk er dette en annen sak som handler om moral. Teorien i boken er at Law of attraction virker hele tiden, uansett om man vet det eller ikke, og at det ville være en fordel for en selv å begynne å bruke den bevisst. Hvis du bruker den bevisst vil rikdom komme naturlig og du kan bruke tiden på f. eks omsorg for mennesker rundt deg.

Det å bruke denne loven vil føre til at man slutter å gjøre seg selv til offer og alle andre til syndebukker, og man vil slutte å spre dritt rundt seg slik Hotel Cæsar, reality og andre idiotprogrammer lærer opp befolkningen til. Dritt tiltrekker dritt.

Men hvis man tror verden er så enkel at man får full kontroll over alle hendelser av livet sitt bare ved å lære seg the secret, har man pervertert budskapet. Det kan tenkes at ekstreme hendelser som voldtekter har rot andre steder enn i tankene til offeret, men en overdreven frykt for voldtekter vil øke sannsynligheten for at de skjer.

Dagbladet, og media generelt, godtar ikke alternative tanker. Hadde de gjort dette ville media oppført seg annerledes. For i kjernen av alt det "alternative" ligger etikk og moral, og tanken er at uten at du går inn i deg selv og endrer deg selv og dine holdninger om verden og andre mennesker, vil du ikke kunne bidra til en fredeligere, kjærligere og mindre materialistisk verden. Det forståsegpåerne kaller egoisme ifm. det alternative er ikke annet enn "hvis du ønsker å forandre verden til det bedre, begynn med deg selv".