Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viktig DNA- svar kommer i dag

KRISTIANSAND (Dagbladet): Drapsetterforskerne i Kristiansand håper at de i løpet av dagen vil få greie på om DNA-sporet fra Baneheia tilhører barnemorderen - eller om materialet stammer fra noen av de mannlige letemannskapene eller drapsofrenes nærmeste pårørende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kommer sannsynligvis svaret fra Rettsmedisinsk institutt, som siden forrige torsdag har analysert blodprøver fra 38 personer som var like i nærheten av de skjulte barnelikene under leteaksjonen lørdag 20. mai og søndag 21. mai.

I beste fall vil politiet sitte med gjerningsmannens DNA.

Kriminalsjef Arne Pedersen medgir overfor Dagbladet at han er spent på resultatet av prøvene.

Hjelpemiddel

- Hvis vi er heldige, så kan dette gjøre tingene enklere for oss, sier Pedersen.

- Hvis det biologiske materialet tilhører gjerningsmannen, så vil det være et viktig hjelpemiddel med tanke på å oppklare saken. Vi har under hele etterforskningen vært svært opptatt av å få svar på om vi har et biologisk materiale, sier Pedersen.

Dersom politiet i dag får positiv beskjed om at materialet ikke stammer fra letemannskapene eller de drepte jentenes nærmeste pårørende, så vil «Operasjon blodtapping» av et større antall personer bli iverksatt.

- Hvis vi går til et slikt skritt, så vil det kunne bli raskt organisert, opplyser Pedersen.

Det vil da bli tappet blod av blant andre tidligere straffedømte og personer som var i Baneheia drapskvelden og som har tvilsomt alibi for drapstidspunktet.

Det blir understreket at DNA-sporet vil være fullstendig verdiløst inntil man finner personen som har genkoden som ble funnet i Baneheia på stedet politiet omtaler som «det sentrale åstedet».

Vanskelig

Etter mer enn tre måneders intens etterforskning er stemningen fortsatt god i etterforskningskorpset.

- Alle saker med ukjent gjerningsmann er vanskelige. Men det er umulig å si noe om hvorvidt barnedrapssaken er verre eller enklere enn andre slike saker, sier utrykningsleder Asbjørn Hansen i Kripos til Dagbladet.

SIKRER SPOR: Her er Kripos i ferd med å sikre spor på åstedet.