- Viktig for meg at Breivik blir vurdert tilregnelig

Andrine (16) var den aller siste som ble drept på Utøya. Mamma Unni hadde håpet han husket drapet på dattera.

FØLGER DATTERENS MORDER: Unni Espeland Marcussen følger rettsaken mot Anders Behring Breivik fra Fredrikstad tingrett på storskjerm. Når retten snart skal behandle drapet på datteren Andrine Bakkene Espeland (16), drar hun til Oslo tingrett. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FØLGER DATTERENS MORDER: Unni Espeland Marcussen følger rettsaken mot Anders Behring Breivik fra Fredrikstad tingrett på storskjerm. Når retten snart skal behandle drapet på datteren Andrine Bakkene Espeland (16), drar hun til Oslo tingrett. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Unni Espeland Marcussen tok betenkningstid før dette intervjuet med Dagbladet.

Hun falt ned på at hun synes det er viktig at en pårørendestemme blir synlig i media nå som alle øyne er rettet mot Oslo tingrett og rettssaken mot Anders Behring Breivik - massemorderen som stjal hennes datter Andrine Bakkene Espeland (16) og mange andres barn 22. juli i fjor.

- Jeg har fulgt med på saken, og har også vært en del dager i retten. Men jeg har kjent at det har gjort meg litt sliten. Jeg tok en pause mens retten behandlet det som skjedde i regjeringskvartalet, sier Unni Espeland Marcussen.

- Få menneskelige trekk Nå som Oslo tingrett skal behandle grusomhetene på Utøya, er hun tilbake igjen.

- Jeg vil få med meg i hvert fall en dag med obduksjonsrapporter. 11. mai skal det handle om Andrine. Det må vi være der for. Og så er det en del vitneforklaringer vi ønsker å få med oss.

Mora forteller at de har fått mange svar av å lese politirapporter og vitneavhør, men det var likevel noe helt annet å oppleve Anders Behring Breivik forklare seg i Oslo tingrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer