- Viktig for Mette-Marit

OSLO/KRISTIANSAND (Dagbladet): Nære venner av både kronprins Haakon og Mette-Marit er stolte over at kronprinsen nå velger å bekrefte forholdet. - Denne bekreftelsen er viktig for Mette-Marit, sier de til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå er det ingen spekulasjoner lenger om hvorvidt de er sammen. Det er i grunnen viktig for hele familien til Mette-Marit Tjessem Høiby. De har vært i en vanskelig situasjon. Det vitner om enorm styrke fra kronprinsen å forsvare forholdet på denne måten, sier venner som kjenner kjæresteparet godt.

- Ikke noe av informasjonen som har kommet fram rundt Mette-Marit sjokkerer kronprinsen. Han har visst om alt hele tida - og tatt sine valg ut fra det. Det sier alt om kronprinsen når han tar kjæresten i forsvar på denne måten, sier vennene videre.

Velger selv

Dagbladet får bekreftet at kronprins Haakon diskuterte avgjørelsen om å uttale seg til mediene med Mette-Marit.

- Det er mange uskyldige parter i dette forholdet, og denne bekreftelsen vil nok redusere trykket på dem.

Ingen av vennene er forbauset over at kronprinsen har valgt en helt vanlig jente fra Sørlandet. Den sosiale posisjonen betyr ingenting for kronprinsen. Han søker mennesker som står for noe og som ikke er falske.

Dette bekreftes også gjennom boka til Fredrik Wandrup «Et portrett av Kronprinsen som ung mann» som Haakon selv har medvirket til.

I boka sier han følgende om valg av partner:

- Jeg er fast bestemt på at det er mitt alene. Etnisitet, hvor hun kommer fra og fra hvilken familie, betyr ikke mest for meg. Hva det handler om for meg, er jenta. Vårt møte og vårt forhold. Alt det andre er sekundært.

En bekreftelse på at dette ikke bare er ord for kronprinsen fikk det norske folk i går.

Familieråd

Mette-Marit Tjessem Høibys stefar, Rolf Berntsen, ville i går kveld ikke kommentere bekreftelsen om kronprinsens kjærlighetsforhold til stedatteren.

- Vi har holdt familieråd i dag med alle de nærmeste og bestemt at ingen skal kommentere noe som helst i denne saken, sier en vennlig, men bestemt Berntsen hjemme i Kristiansand.

Den siste tida har det kommet fram at barnefaren til Mette-Marit Tjessem Høibys tre år gamle sønn, er straffedømt for flere forhold. Han har nå en samværsordning som han følger opp. Barnefaren har også møtt kronprinsen flere ganger.

Dagbladet var i går i kontakt med barnefaren. Han ønsker heller ikke å kommentere saken, men henviser til sin advokat, Tor Erling Staff.

- Jeg synes det var riktig av ham å uttale seg. Jeg håper at dette bidrar til at mediene respekterer privatlivets fred. Min klient har hatt en tøff tid, og kronprinsens uttalelser omfatter også hensynet til den parten jeg representerer, mener Staff.

Unødvendig

- Det vesentlige for den parten jeg representerer, er at kronprinsen nå ber om ro rundt sitt forhold, og at han ikke vil at dette skal skade kjæresten og hennes omgangskrets, sier Staff, som imidlertid ikke likte kronprinsens uttalelser om Mette-Marits tidligere tilknytning til det såkalte house-miljøet.

- Jeg synes ikke det var riktig av kronprinsen å antyde at kjæresten har hatt en tilknytning til house-miljøet. Dette er uttalelser som kan oppfattes som inkluderende for bestemte personer i hennes nærmiljø, som muligens ikke ønsker en slik omtale.