- Viktig ikke å fjerne det muslimske i historien om 22. juli

Derfor besøkte AUF-leder Eskil Pedersen en moské for første gang.

HYLLET DET FLERKULTURELLE: AUF-leder Eskil Pedersen talte fredag på moskeen Islamic Cultural Center i forbindelse med ett-års markeringen til 22. juli. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
HYLLET DET FLERKULTURELLE: AUF-leder Eskil Pedersen talte fredag på moskeen Islamic Cultural Center i forbindelse med ett-års markeringen til 22. juli. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag besøkte AUF-lederen moskeen Islamic Cultural Centre (ICC) i Oslo. Her holdt han en kort tale til dem som var samlet til fredagsbønn, og møtte med muslimske ungdommer. 

 - Mange av de berørte av 22 juli, mange av dem som var på øya, og en del av de som ble drept, hadde flerkulturell bakgrunn og tilhørte blant annet Islam, og da syns jeg det er viktig at vi ikke fjerner det fra historen om 22. juli, sier Pedersen til Dagbladet. 

Kristen sorg-automatikk Da Likestillings- og diskrimineringsombudets brukerutvalg - som består av 14 organisasjoner som jobber mot diskriminering - møttes for å oppsummere erfaringene etter 22. juli tidligere i sommer, pekte de nettopp på kristendommens dominerende plass i sorgarbeidet. I møtereferatet heter det:   

«Kirken og prestene strakk seg langt for å tilrettelegge sin omsorg for dem som ikke hadde et kristent ståsted. Samtidig synliggjorde arbeidet automatikken (nettopp med en kristen tilnærming) i sorgarbeidet og minnemarkeringer. Her trengs en plan og en strategi som kan inkludere dem som ikke fikk et likeverdig tilbud.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer