Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viktig kongress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I dag åpner den 19. verdenskongress for historikere i Oslo. 2000 historikere fra 80 land vil være samlet på Blindern kommende uke. Hovedtemaet for kongressen er spørsmålet om det finnes en global historie, eller om historien bare er nasjonal, regional og lokal. Men det er også tilbud til et bredere publikum med mer populærhistoriske emner og utflukter.
  • Dette er i seg selv et viktig arrangement. Så får vi håpe at det også setter merker etter seg i samfunnet for øvrig. Historiens plass i dagens samfunn er på vikende front. I stedet burde faget vært enda viktigere enn tidligere. Det er i en tid med raske omskiftninger og høyt tempo vi virkelig trenger historiske kunnskaper. Det gir både bakgrunn og fotfeste, og skaper forståelse for vår egen tid. Temaet for kongressen vil også rette et kritisk søkelys mot historieforskningens nasjonale tradisjoner. Det gjelder ikke minst den norske. Også historikerne må vende blikket ut over egne landegrenser.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media