Viktig miljømøte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marked og teknologi vil sørge for mer framgang i klimakampen, enn en avtale på klimatoppmøtet i København kan klare å få i stand i desember. Det mener Robert F. Kennedy Jr., som i går deltok på Bellona og Hafslunds miljøkonferanse CC9 i Sarpsborg. Han tilhører teknologioptimistene og er i tillegg en forretningsmann som, tross finanskrisa, ikke har mistet troen på markedets kraft. Spørsmålet er om det ikke både må klimaavtaler og holdningsendringer til for at et marked for fornybar energi og klimavennlig business skal få vekstvilkår.

Han viser selv til hvor lenge tobakksindustrien klarte å så tvil om at tobakk var helseskadelig. Den tapte til slutt, og nå er det den forurensende kullindustrien som sprøyter inn dollar i sitt informasjonsarbeid om at klimatrusselen ikke

er reell. Den gode nyheten er likevel en gryende optimisme om at USAs nye president tar klimatrusselen på alvor; noe som er avgjørende for at andre store land skal gjøre det samme. Og møtet i København er viktig for å se om verdens rike land er villige til å la handling følge ord.