Viktig seier for Kerry

I natt vant han primærvalget i Wisconsin. Men ryktene har kostet dyrt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Senator John Kerry har surfet på medgangsbølgen helt siden han vant de første primærvalgene i Iowa og New Hampshire. I natt vant han sin 16. delstat av 18 mulige, men ryktene om utroskapet kan ha kostet Kerry dyrt.

Kerrys største utfordrer, John Edwards, ble bare så vidt slått i Wisconsin. I forrige uke ledet Kerry meningsmålingene med nesten 35 prosent.

- I dag har velgerne i Wisconsin sendt en klar melding. Meldingen lyder: Det du ser i sidespeilet kan være nærmere enn det virker som, sa en glad Edwards til CNN etter at resultatet var kjent.

For første gang i nominasjonsprosessen merker Edwards at det er mulig å hamle opp med Kerry. Edwards har kommet stadig sterkere nominasjonskampen, og om to uker står de avgjørende slagene.

Da skal 10 delstater nominere sin presidentkandidat i det som kalles «supertirsdagen» i USA. Inflytelsesrike delstater som California og New York avgir sine stemmer da, og 1151 delegater skal fordeles mellom kandidatene.

Så langt har Kerry bare sikret seg en fjerdedel av delegatene han trenger for å sikre seg retten til å bli demokratenes presidentkandidat. Fortsetter trenden fra Wisconsin kan det bli Edwards som til slutt står igjen som vinner.

  • Howard Dean fikk 18 prosents oppslutning i Wisconsin. I dag har han varslet en «seanse» hjemme hos seg selv i Vermont, og kanskje trekker den tidligere folkefavoritten seg fra nominasjonskampen allerede i dag.
I MEDVIND: Etter nattens primærvalg i Wisconsin seiler plutselig John Edwards opp som en seriøs presidentkandidat.
FORTSATT I FØRERSETET: John Kerry er fornøyd med at han tross alt vant primærvalget i Wisconsin.