Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Viktig vitne fengslet i går

Et 22-årig politivitne som kan ha sentrale opplysninger om drapet på drosjesjåfør Thomas Knutsen (24), ble i går varetektsfengslet for våpentyveri i Fredrikstad byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag fortalte 22-åringen i Dagbladet at det var han som sendte de siste tekstmeldingene til Knutsen den natta da drosjesjåføren ble drept. 22-åringen sa også at han tror han vet hvilket miljø gjerningsmannen kommer fra.

Etterforskningsledelsen i Nittedal har karakterisert mannens opplysninger som svært interessante og vil avhøre mannen igjen.

I drapssaken har 22-åringen status som vitne. Han tok på eget initiativ kontakt med drapsetterforskerne.

22-åringen ble pågrepet søndag kveld, men ble først framstilt for varetektsfengsling i går. Han er siktet for et våpentyveri hos Eriks Våpenteknikk i Gressvik ved Fredrikstad. Tyveriet skjedde natt til søndag 24. januar.

- Våpen stjålet

- Tre våpen, ammunisjon og utstyr ble stjålet under innbruddet, sier politiinspektør Unni Lineikro ved Fredrikstad politidistrikt.

Politiet argumenterte med faren for bevisforspillelse da de begjærte 22-åringen fengslet, og fikk en kjennelse på to ukers fengsling med brev- og besøkskontroll. Mannen sitter foreløpig fengslet på Fredrikstad politistasjon. Han skal snart overføres til alminnelig fengsel.

Politiinspektør Unni Lineikro sier at det er flere mistenkte i saken.

Overfor Dagbladet framla 22-åringen en 9mm pistol av merket Pro-Ordenance som dokumentasjon på at han driver med kriminalitet. Våpenet er identisk med ett av våpnene som ble stjålet i Gressvik. Han sa at det var andre som hadde utført innbruddet i våpenforretningen.

Var i Nittedal

22-åringen har også opplyst til Dagbladet at han befant seg i Nittedal på det tidspunktet da Thomas Knutsen ble drept.

- Jeg skulle møte ham som skaffet meg våpnene fra Gressvik, men han møtte ikke opp, sa 22-åringen.

En av 22-åringens sentrale observasjoner i Nittedal drapsnatta, stemmer overens med faktiske forhold. 22-åringen har sagt at han ikke møtte Knutsen den natta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media