Viktige spor borte

Mannen som tilsto å ha drept Birgitte Tengs kan bli vanskelig å finne. Tilståelsen var anonym, og kom i en telefonsamtale som det trolig er for sent for Telenor å spore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den indirekte årsaken er at riksadvokat Tor-Aksel Busch ventet flere dager med å beordre ny etterforskning av saken. Dette kan medføre at politiet ikke klarer å spore samtalen som ble ringt til stavangeradvokatens kone mandag 14. september.

I løpet av telefonsamtalen skal mannen som ringte ha tilstått drapet på Birgitte Tengs. Mannen ga detaljerte opplysninger om drapet, men ville ikke oppgi navnet sitt.

Arvid Sjødin har overfor Riksadvokaten hevdet at mannen kom med opplysninger som skal gjøre det mulig å identifisere ham.

Men den mannen Sjødin mente kunne være identisk med personen som ringte, benektet fredag å ha ringt stavangeradvokatens kone.

Stavangerpolitiet er nå nødt til å finne ut hvem som egentlig ringte, og dét kan bli en vanskelig oppgave.

At Riksadvokaten ventet mange dager med å beordre ny etterforskning gjør nemlig at det kan være for sent å spore samtalen gjennom Telenor, skriver Stavanger Aftenblad.

Samtale-data kan være slettet

- En utgående samtale kan vi vanligvis spore inntil ti dager etter at den skjedde. Men etter ti dager er hovedregelen at alle data om samtalen blir slettet, opplyser informasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Telenor Privat AS til stavangeravisen.

Birgitte Tengs.