Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

\'Viktigst i verden å bli berømt\

Det mener britiske skolebarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske barn har blitt spurt om hva som er det viktigste i verden for dem, skriver avisa Aftonbladet. Tusen barn mellom 5 og 10 år har blitt spurt. Verken mamma eller fred på jord har fått sin fortjente plass:

På topp over viktige ting rangerer barna det å bli berømt.

Familie kommer på andreplass og nasjonalsporten fotball på tredjeplass. Gud har karret seg inn på lista på en sjetteplass, tett etterfulgt av diskotek på sjuendeplass.

Sjokolade er den niende viktigste tingen i verden, ifølge ungene.

Blant de verste tingene er mobbere og røyking. Det er nemlig verre enn både krig og døden, som først dukker opp på henholdsvis fjerde og sjette plass. Shopping er ikke gøy og har fått sjuendeplass etter døden på lista.

Når barna blir spurt hva de ville gjort hvis de fikk styre verden for en dag, blir litt idealisme omsider synlig:

Det skulle ikke vært krig noe sted og ingen skulle drepes. Røyking er de fleste barna også sterke motstandere av. Men så beskriver de en idealverden som foreldrene deres antakelig ikke synes er så ideell:

Det burde være flere lekeplasser, mer ferie og gratis godteri. Dessuten ville barna ha bestemt at det skulle være flere fridager fra skolen, ifølge undersøkelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media