- Viktigste talen jeg har holdt

Fra talerstolen i Det hvite hus går avtroppende president Donald Trump igjen ut mot «omfattende valgfusk» under årets presidentvalg.

TRUMP: President Donald Trump holdet ny tale. Video: Det hvite hus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil gi en oppdatering på vårt pågående arbeid med å avdekke omfattende valgfusk og uregelmessigheter som fant sted under det latterlige lange valget, sier Trump i en tale onsdag kveld norsk tid.

I talen, som han betegner som «kanskje den viktigste talen jeg har holdt», sier han at han vil fortsette å beskytte valgsystemet, som nå er under «koordinert angrep».

Både Twitter og Facebook har allerede flagget påstanden om valgfusk i videoen som «omstridt».

I talen fyrer Donald Trump også løs mot sin demokratiske rival, Joe Biden.

- Min motstander ble bedt om å holde seg unna valget: «Ikke hold valgkampanje, vi trenger ikke deg, vi har kontroll. Dette valget er ferdig».

- Faktisk så oppførte de seg som at de allerede visste hva resultatet ville bli. De hadde det under kontroll, og kanskje de hadde det, dessverre for landet vårt. Det hele var veldig, veldig rart, sier Trump.

Han sier videre at han vil sørge for at hver eneste lovlige stemme blir talt - og at ingen ulovlige stemmer blir det.

Ikke bevis for valgfusk

USAs justisminister William Barr avviste tirsdag påstandene til sin egen sjef, Donald Trump, og sa at justisdepartementet ikke har funnet bevis for omfattende valgfusk som kan endre valgresultatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer