Viktor (20) tapte 24 millioner på fem timer

Verdens mest aggressive pokerspiller avslørt.

STÅR FRAM: «Isildur1» er en 20 år gammel svenske ved navn Viktor Blom. Her under pressetreffet der han avslørte sin identitet. Foto: pokerstars.com
STÅR FRAM: «Isildur1» er en 20 år gammel svenske ved navn Viktor Blom. Her under pressetreffet der han avslørte sin identitet. Foto: pokerstars.comVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2010 ble det omsatt for 30 milliarder kroner i nettpoker. Det var 7,1 prosent fra året før, og tusenvis av ungdommer sitter timesvis hver dag foran virituelle pokerbord og spiller om høyst reelle penger.

En av de mest kjente nettpokerspillerne er «Isildur1», som gjorde lynkarriere i 2009 og spilte seg opp fra 12 000 kroner til 12 millioner på kun tre uker.

Siden den gang har «Isildur1» hatt en berg-og-dalbane-karriere, der han med sin ekstremt aggressive spillestil har satt rekorden for største tap på én dag to ganger, samt at han fortsatt er innehaver av største gevinst i løpet av en serie spill - 30 millioner.

Han har vært involvert i samtlige av de ti største pottene i nettpokerhistorien. Han var den første til å tape over én million dollar i en pott, men vant tilbake den tapte millionen to dager seinere. Han beskrives som «gal» og «villmann» av sine motspillere.

Tapte 25 mill Mest kjent er han for de store tapene. Først da han tapte 3 millioner dollar (18 millioner kroner) mot Antonius, siden da han tapte 4,2 millioner dollar (25 millioner kroner) mot Brian Hastings på fem timers nettpokerspilling.

Spekulasjonene om identiteten til den ekstremt aggressive og risikovillige «Isildur1» har pågått siden han entret pokerscenen høsten 2009. Men nå står han fram han avslørt som Viktor Blom. En 20 år gammel svenske, som begynte å spille poker da han var 14 år gammel.

Bakgrunnen for at han nå står fram med navn, er at han skal representere pokerstars.com i «virkelige» turneringer. Hans første turnering der alle vet hvem han er, foregår nå i Bahamas.

- Jeg begynte å spille poker som 14-åring, og i starten var det bare med venner for moro skyld, forteller Blom til Aftonbladet.

12 mill på tre uker Som 18-åring var det imidlertid ingen lek lenger.

- Jeg begynte å spille 15 timer om dagen og innsatsene økte raskt. Jeg satte inn 2 000 dollar (12 000 kroner) på pokerkontoen, innen tre uker hadde jeg to millioner dollar (12 millioner).

Kort tid etter gjennombruddet, begynte han å utfordre de store spillerne i verden til Heads-up No Limit Hold'em med minste innsats på 1000 dollar. Ifølge Aftonbladet regnes Viktor Blom som den beste i verden i pokervarianten, der han får full uttelling for sin kompromissløse stil.

Derfor tok det ikke lang tid før de beste pokerspillerne nektet å møte ham i pokervarianten han behersker best, men heller ønsket å møte ham i PLO. Der kom også de store tapene på 18 og 25 millioner.

- Jeg har hatt noen tøffe dager, men jeg er rolig. Jeg vet at jeg alltid kan vinne penger, sier Blom til Aftonbladet.

Motstander jukset Tapet på 25 millioner kroner i løpet av fem timer foran PCen, kom imidlertid ikke uten kontroverser. Motstander Brian Hastings hadde fått tilgang til 30 000 hender Blom hadde spilt på nettet. Dermed fikk han en unik innsikt i oppførselen til 20-åringen ved bordet. Dette ble kraftig kritisert i ettertid av pokernettstedet der spillet foregikk.

- I den siste sesjonen, der jeg tapte alle pengene, følte jeg at noe var galt. Alt som kunne gå galt for meg, gikk galt. Hver gang jeg forsøkte å bløffe eller gjøre noe som helst, føltes det som om jeg ble gjennomskuet. Etter spillet, trodde jeg det bare var ekstrem uflaks, men når jeg nå vet at Hastings satt med alle hendene mine og analyserte det hjelp fra andre spillere jeg har møtt, gir det mye mer mening. Hastings hadde en klar fordel, sa Viktor Blom i et anonymt intervju med pokernews.com før jul.

Videre i intervjuet blir Blom klar over at en slik database over hender er ulovlig på nettsida der Hastings vant 25 millioner kroner av ham, og at brudd på regelen skal straffes på «strengest mulige måte».

- Jeg var ikke klar over regelen, men siden det er en regel på Full Tilt Piker, skal jeg legge inn en formell klage. Det at de satt på hele min spillhistorikk ga en urettferdig fordel til Hastings.

Totalt har Viktor Blom omsatt på 30 milliarder kroner på sin nettpokerkonto i en alder av 20 år.