Ukraina-krigen

Viktoria (9) utestengt fra bomberommet

Ble drept under missilangrep sammen med moren.

UTØVER: Helga før hun døde, vant Viktoria Ivasjko (9) sine første pokaler i et judomesterskap. Foto: Mykhayl Kosjljak
UTØVER: Helga før hun døde, vant Viktoria Ivasjko (9) sine første pokaler i et judomesterskap. Foto: Mykhayl Kosjljak Vis mer
Publisert

Natt til forrige torsdag gikk igjen luftvernsirenene i Ukrainas hovedstad Kyiv. Som mange ganger før løp folk til bomberommene, forhåpentligvis før de russiske missilene slo ned.

Så også niåringen Viktoria (Vika) Ivasjko og moren Olga, som siktet seg inn på et tilfluktsrom i nærheten av sykehuset i Desnjanskyj-området nordøst i storbyen.

Men da de kom fram, var døra stengt. Like etter falt et missilfragment ned på dem.

- Tre personer, blant dem et barn, døde i nærheten av sykehuset i går kveld, opplyste Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko fredag, ifølge Reuters.

- Veldig vondt

Ifølge Klitsjko falt missilfragmentene ned foran inngangen fire minutter etter at alarmen gikk. Angrepet skjedde på den ukrainske barnas dag.

Mykhaylo Kosjljak, presidenten i det ukrainske judoforbundet, postet fredag et bilde av Viktoria på Facebook. Han forteller at jenta helga før hun døde, hadde vunnet sine første judotrofeer i et mesterskap.

- Siden i går, da jeg fikk de forferdelige nyhetene, har jeg ikke klart å finne ro. Dette er veldig vondt for hele den ukrainske judofamilien, skriver Kosjlyak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer