EN GANG ET PARADIS: Utøya var en gang AUF-ungdommens paradis. Fredag 22. juli ble sommerleiren rammet av en tragedie som tok 69 liv. Samme dag ble åtte drept av ei bilbombe i Regjeringskvartalet. Foto: Sindre Thoresen Lønnes / Scanpix
EN GANG ET PARADIS: Utøya var en gang AUF-ungdommens paradis. Fredag 22. juli ble sommerleiren rammet av en tragedie som tok 69 liv. Samme dag ble åtte drept av ei bilbombe i Regjeringskvartalet. Foto: Sindre Thoresen Lønnes / ScanpixVis mer

Vil ære datteren med en hvit begravelse

Sissi ble drept på Utøya, bare fem dager etter 14-årsdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem dager før massakren på Utøya fylte Sharidyn Svebakk-Bøhn 14 år. Resten av livet er hun nå frarøvet.

Hun er et av ofrene i terrorangrepet mot AUF-ungdommen. Den engasjerte drammensjenta skal i dag minnes i Bragernes kirke. En av dem som kommer for å vise henne den siste ære, er tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

Sharidyn - eller Sissi - som hun ble kalt av vennene, er en av de 32 terrorofrene det holdes begravelse, bisettelse eller humanetisk seremoni for i dag.

- Lyste opp rommet Familien ønsker ingen mørk begravelse. De vil lyse den opp, slik Sharidyn lyste opp livene deres.

Derfor foreslår foreldrene Vanessa Svebakk og Odd Roger Bøhn at alle kler seg i hvite eller lyse klær, i stedet for tradisjonelle mørke farger, i dagens begravelse.

Sharidyn ble født på New Zealand, hvor mora er fra. Oppveksten i Drammen ble raskt preget av stor omsorg og et sterkt engasjement.

Dagbladet fikk i forrige uke tillatelse til å videreformidle foreldrenes beskrivelser av datteren.

- Hun var bare så vidt i gang med livet, skriver foreldrene. Med sitt store hjerte hadde hun mye empati for andre. Hun var lojal, og hun var flink til å gi støtte og trøst når andre hadde det vanskelig. Hennes smil kunne lyse opp et helt rom, og det smittet over på alle i nærheten. Vi var så ufattelig stolte av henne. Nå er hun revet bort fra oss. Sorgen er bunnløs.

Foreldrene beskriver videre ei vakker, omsorgsfull og livskraftig jente.

MISTET LIVET PÅ UTØYA: Sharidyn Meegan Ngahiwi Svebakk-Bøhn fra Drammen ble bare 14 år gammel. Foto: Privat / Scanpix
MISTET LIVET PÅ UTØYA: Sharidyn Meegan Ngahiwi Svebakk-Bøhn fra Drammen ble bare 14 år gammel. Foto: Privat / Scanpix Vis mer

- Hun tok utfordringer på strak arm. En av hennes sterkeste sider var hennes store omsorg for andre. Hun var en stolt storesøster til sine to små søstre, og passet alltid så godt på dem.

Politikertalent Terroren 22. juli var et angrep på det norske demokratiet, men i disse dager - hvor det er en endeløs rekke begravelser hver dag - er det personlighetene som står i fokus.

Menneskene som brått ble borte.

Samtidig er det ikke til å komme utenom at mange av ofrene fra Utøya er ungdom som skulle prege norsk politikk i framtida. Nicoline Bjerge Schie, leder av Drammen AUF, er overbevist om at Sharidyn ville kommet seg opp og fram i det politiske landskapet.

- Det er ufattelig trist at hun er borte. Det er et stort tap både for familien selvfølgelig og AUF. Hun var moden for alderen og Sissi kunne utviklet seg til å bli leder og ha tillitsverv i partiet. Hun kunne blitt noe skikkelig stort, sier hun til Drammens Tidende.

I dag vil kirka fylles av alle dem som vil savne det store - og alle de små tingene.