Joe Biden og Kamala Harris

- Vil aldri akseptere ham

Mellom 25 - 30 prosent av republikanerne vil aldri godta en demokratisk president, uansett, ifølge USA-ekspert. - De er overbeviste om at «systemet» er rigget mot dem.

USAS NYE PRESIDENT: USA har talt, Joe Biden blir USAs neste president. Dette hadde han å si på talerstolen etter seieren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump har siden sin første tale etter valgdagen ikke vist noen tegn til å erkjenne et nederlag - tvert imot.

Da han inntok talerstolen onsdag morgen hevdet han at han hadde vunnet valget. Han gikk ut mot «valgjuks», uten å ha noen beviser for det, og truet med å ta opptellingen av poststemmer til Høyesterett.

Under sin andre tale natt til fredag gjentok han budskapet og kom med nye påstander om valgfusk.

- Teller du de ulovlige stemmene, kan de prøve å stjele valget fra oss, hvis du teller stemmene som kom inn seint. Vi ser nøye på det. Mange stemmer kom inn seint, sa Trump.

Joe Biden ble lørdag kveld utropt som vinner av det amerikanske presidentvalget av CNN, AP og Fox News - mer enn et døgn etter Dagbladets tall-leverandør Decision Desk.

Avviser fakta

Også natt til lørdag tok Trump Twitter i bruk, og skrev at han vil fortsette å kjempe for gjennomsiktighet i valgprosessen, og at han mener at dette ikke lenger handler om dette valget, men om integriteten til hele valgprosessen.

- Vi kommer til å forfølge denne prosessen med alle lovens virkemidler, for å garantere at det amerikanske folk har tillit til regjeringen, skrev Trump.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer