- Vil aldri bli identifisert

Titusener syklonofre i Burma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusener av mennesker som mistet livet i syklonen i Burma vil trolig aldri bli identifisert, fordi likene er skylt så langt av gårde og er blitt delvis oppløst, sier Det internasjonale Røde Kors.

Ifølge Røde Kors er gravleggingen av de rundt 78 000 ofrene midlertidig satt på vent for å prøve å hjelpe de 2,4 millioner overlevende, som fortsatt mangler mat, vann og husly.

Myndighetenes restriksjoner mot bistandsorganisasjonene har komplisert hjelpearbeidet betraktelig.

Som et resultat ligger der fortsatt døde kropper i Irrawaddy-deltaet, mer enn fem uker etter at syklonen Nargis herjet landet.

Noen er blitt dumpet i kanalene, noen lagt i umerkede massegraver eller kremert, mens mange fortsatt er urørt.

- Å identifisere lik på dette stadiet vil bli utrolig vanskelig. Mange er nå i en fase av forråtnelse, og flere mistet klær og andre identifiserende objekter da de ble tatt av bølgene. Mange er skylt flere kilometer bort fra der de hører hjemme, sier Craig Strathern, talsmann for Røde Kors i Burma.

(NTB)

DØDSTALLENE ØKER: Syklonen som traff Burma 2. mai er en av de verste
naturkatastrofer i moderne tid. Forsiktige anslag viser at mer enn 130 000 mennesker døde som følge av syklonen, matmangelen og sykdomsepidemiene i etterkant. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
DØDSTALLENE ØKER: Syklonen som traff Burma 2. mai er en av de verste naturkatastrofer i moderne tid. Forsiktige anslag viser at mer enn 130 000 mennesker døde som følge av syklonen, matmangelen og sykdomsepidemiene i etterkant. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
- Vil aldri bli identifisert