- Vil aldri date en student

BLINDERN (Dagbladet): - Jeg håper jo det er forelesningene mine de liker, sier en av Blindern-damenes helter, førsteamanuensis Einar Øverenget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han tar hele «forelska i lærer'n»-begrepet med knusende ro, og sier dette er noe han ikke har hørt om før.

- Jeg vil jo selvfølgelig at folk skal like meg, og legger vekt på å kommunisere enkelt og greit. Jeg vil at folk skal føle at de blir sett, og jobber mye med det. Forhåpentligvis er det sånne ting de liker, sier Øverenget til Dagbladet. Han har aldri datet en student.

- Nei, og det kommer jeg heller aldri til å gjøre. Auditoriet er ikke en pub, men et lærested. Jeg er veldig opptatt av å holde klare, profesjonelle grenser, det er helt avgjørende for om folk tar deg seriøst, sier han.

En annen studinefavoritt er professor i idéhistorie, Trond Berg Eriksen. Denne uka skrev studentavisa Universitas at studenter får orgasme under forelesningene hans.

- Jeg ville forstått det bedre om det var for 20 år siden. Jeg har vondt for å tro at det er sant, men om noen får orgasme på mine forelesninger er det noe jeg verken kan tenke på eller forholde meg til. Det er deres problem, sier Berg Eriksen til studentavisa.

Thomas Hylland Eriksen har en mer teoretisk innfallsvinkel på tematikken:

- Dette tror jeg ikke stemmer, uten å ha noe statistikk som underbygger det, sier han til Dagbladet.

Han fastholder at han ikke lar studentenes våte drømmer påvirke forelesningene.

SEXY MED KUNNSKAP: -Menn som kan det de gjør er tiltrekkende, slår ex. phil-studenten Marianne Knarud (t.v.), Petra Lybæk og Therese Olavsrud fast og ser på foreleser Einar Øverenget.